1.:2006. October 31. 19:12
Név:labdarozsa
Hozzászólás:Boldog születésnapot kívánok!


2.:2006. October 31. 19:12
Név:Akos
Hozzászólás:Mazsola for president!
Manocska 4ever!


3.:2006. October 31. 19:12
Név:Székely Dávid
Hozzászólás:Magam és kislányom nevében köszönöm a sok mesét, mely annyi örömöt szerzett!


4.:2006. October 31. 19:12
Név:Totoro
Hozzászólás:Köszönöm a Labdarózsát, köszönöm a szeleburdi családot, Fannit és megannyi meghatározó gyermekkori élményemet!
A kislányom 3 éves és minden este a labdarózsát mesélem neki még az én rongyosra olvasott de máig megőrzött könyvemből.E gészséget és boldogságot kívánok a jövőben, és írjon még száz évig ilyen csodákat!


5.:2006. October 31. 19:12
Név:Nemecsek
Hozzászólás:A mai napig megszállott Frakk, Kukori és Vízipók rajongó vagyok. Köszönet értük és a többi halhatatlan mesehőséért. :-)6.:2006. October 31. 19:12
Név:Szűcs Katalin
Hozzászólás:Kedves Bálin Ágnes!
Csak remélni tudom,hogy a közeljövőben megtekinti web-oldalát. Azt hiszem, én egy kicsit már túlkoros vagyok a lurkókhoz képest, akik írtak Önnek... már ha lehet az Ön meséihez túlkoros valaki. Azt hiszem, nem. Csatlakozni tudok csak az előttem szólókhoz, miszerint köszönöm a meséket, az általuk közvetített sok-sok szépet és jót, a gyermekkori élményeket, a meséket, a rengeteg örömöt, melyet olvasásukkor éltem át. Egyszóval: köszönöm. Ezt leírhatnám számtalan sok nyelven, a lényeg ugyanaz lenne. Azt hiszem, Ön és a meséi fontos alappillére(i) hajdani \"gyerekszobámnak\". Most, nagy lakli fejjel hozzáfogtam, hogy írjak egy dolgozatot, témájának a Mi újság a Futrinka utcában (és társai) c. meséjét választottam. Mint könyv, mint tv-sorozat, mint bábelőadás. Remélem, legalább annyi örömöm származik majd e dolgozat megírása közben (hiszen újra átélhetem régi, kedves emlékeim), mint származott annak idején, mikor első ízben éltem át a Futrinka utca csodáit. Hálás köszönet még egyszer mindenért! Üdvözlettel és csodálattal: egy lelkes túlkoros - Szűcs Katalin


7.:2006. October 31. 19:12
Név:Kazumi
Hozzászólás:Kedves Balint Agnes!
Remelem tetszeni fog a japan gyerekkonyv,amit forditottam.A kedvencem volt kiskoromban.Meg nehez nekem magyarra forditani,ezert bocsasson meg,ha vannak hibak...
Egyebkent nagyon kivanok jobblast!

Maskor is irok.
Kazumi


8.:2006. October 31. 19:12
Név:Nóra
Hozzászólás:Gratulálok a gyönyörű weblapjához.Én egy olvasási versenybe vezsek részt pár osztálytársammal.A második fordulóban a magyar szerzőktől az ön könyveit olvassgatjuk csak sajnos a könyvtárba már készőn érkeztünk és nincsenek benn.tulajdonképpen ezért kerestem fel honlapját.
Sok sikert kívánok a további munkáihoz írjon minél
több művet az utókor számára!Nóra


9.:2006. October 31. 19:12
Név:Csabai Csaba
Hozzászólás:Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Békés Újesztendőt Kívánok!


10.:2006. October 31. 19:12
Név:Csabai Csaba
Hozzászólás:Névnapja alkalmából sok örömet és jó egészséget kívánok!


11.:2006. October 31. 19:12
Név:Ördögh Csilla
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes! Ördömmel fedeztem föl a honlapot, így tudatni szeretném, hogy holnap (kedd)éjszaka a Petőfi rádióban megszólaltatok egy 1974-ben készült B.Á.-interjút és elhangzik egy Malacka-mese, Márkus László előadásában.
Remélem, a hallgatók közül is akadnak majd, aki szívesen emlékeznek az egykori \"sztárokra\", a Futrinka-utca lakóira. Boldog volnék, ha Önt is fölhívhatnám, de attól tartok, túl későn szólok, s főként, hogy az Éjfél után túl kései időpont Önnek....Ha mégsem, és szóba állna velem-velünk, kérem, jelezze! Szerető tisztelettel: Ördögh Csilla ( egykori Ifjúsági osztályos). ( Telefonom a rádióban: 328 7442)


12.:2006. October 31. 19:12
Név:huang balazs
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes ! remélem egészsége jobbra fordul és még sok boldogságban lesz része ! http://www.geocities.co.jp/Technopolis-Jupiter/2759/art.html


13.:2006. October 31. 19:12
Név:Dr. Czerny Róbert, Ráckeve
Hozzászólás:Állatorvosnak készültem, de ügyvédi pályán vagyok, természet- és állatvédelmi jogász lettem. Az Ön meséin nőttem fel a hetvenes években. A jog akkor éri el célját, ha a társadalom helyes erkölccsel alkalmazza. Nem írok különösebb bölcsességet azzal, hogy az erkölcsi nevelést gyermekkorban kell elkezdeni: szépséges mesékkel. Ön szépen mesélt és ezzel helyes erkölcsi nevelést adott. Szüleimnek köszönhetem, hogy közvetítették nekem az Ön \"Frakk\"-ját, \"Mazsolá\"-ját, \"Cicamicá\"-ját és a többi kedves állatot. Akik pedig megrajzolták, megjelenítették mesefiguráit, szintén köszönetet érdemelnek. Alig várom már, hogy apa legyek: továbbadom gyermekeimnek, amit Öntől kaptam. Szeretettel üdvözlöm: Róbert.


14.:2006. October 31. 19:12
Név:Bánszki Kristóf
Hozzászólás:Köszönöm a sok szép mesét amit Ági nénitől kaptam!
Nagyon sok örömöm lelem benne, ha olvasom vagy nézem őket!
Sok örömet, egészséget, boldogságot kívánok még hosszú éveken át!15.:2006. October 31. 19:12
Név:Szabados Agnes
Hozzászólás:Kedves Balint Agnes!

Emma lanyom (3,5 eves) eddig csak konyvbol ismerte Mazsolat. Nem regen az egyik este Mazsola mese volt a TV-ben. Nem fogom elfelejteni, ahogy szalad ki hozzam es szinte megdobbenve kozli:
Anya, Mazsola tud beszelni!!!

Koszonjuk a meseket!

Emma es Agnes


16.:2006. October 31. 19:12
Név:Attila
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes, kedves Webmesterek!

Vannak helyek, melyek arra teremtettek, hogy megtaláljuk, felfedezzük. Ezért kalandozunk.
Gyakran kérdezik, jó az internet? Kell ez nekünk? Íme e lap választ ad a kérdésekre.
Olyan, mint mikor az ember egy tökéletesre csiszolt gyémántot lát, pompásan befoglalva. A briliáns és a platina is önálló remekmű.
Köszönet az alkotóknak.


17.:2006. October 31. 19:12
Név:Bauer Katalin
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Nagy örömmel fedeztem fel honlapját. Jólesett egy kicsit
nosztalgiáznom. A hatvanas-hetvenes években az Ön meséin
nőttem fel. Emlékszem, mindig \"nyúztam\" a nagymamámat vagy
valamelyik nagynénémet - mikor kit tudtam elcsípni a
családban -, hogy olvasson fel a könyveiből. (Aztán később én is megtanultam olvasni...) Azóta is, felnőtt fejjel néha előveszem ezeket a könyveket, és boldogan merülök bele a történetekbe. Mikor megszületett a kislányom, majd a fiam, nekik is kedvenceik lettek az én kedvenc könyveim...
Nagyon köszönjük a csodás könyveket!
Jó egészséget, és sok-sok boldogsággal és regényírással teli éveket kívánok: Bauer Katalin


18.:2006. October 31. 19:12
Név:Hegedűs Aranka
Hozzászólás:Sok szeretettel köszöntöm és nagyon jó egészséget kívánok! Örömmel hallottam Önről az éjszakai rádióműsorban és a tv-ben is. Mind a két gyerekem ezeken a rajzfilmeken nőtt fel. Jó lenne ha megismételnék őket a mai gyerekeknek is, sokat tanulhatnának belőle. Szeretettel üdvözlöm,
Aranka


19.:2006. October 31. 19:12
Név:Krisz
Hozzászólás:AZT JAVASLOM (DE EZ CSAK EGY ÖTLET) MIVEL JÓL ÉRTEK A SZÁMÍTÁSTECHNICÁHOZ, NE RAKJATOK FEL EKKORA KÉPEKET.DE HA MÉGIS AKKOR EZEKET .GIF KIOTERJESZTÉSBEN HANEM .JPG KITERJESZTÉSBEN RAKJÁTOK FEL.A MICROSOFT FRONTPAGE A LEGJOBB INTERNET SZERKESZTŐ PROGRAM, ABBAN A KÉPEK MINŐSÉGÉT IS LEHET VÁLTOZTATNI ÚGY, HOGY ÉSZRE SEM LEHET VENNI EZÁLTAL GYORSABBAN TOLTŐDIK FEL A HONLAP.
sZERINTEM FOGADJÁTOK MEG A TANÁCSOM.
KÖSZÖNETTEL: KRISZ SZÁMÍTÁSTECHNIKUS


20.:2006. October 31. 19:12
Név:Dóri
Hozzászólás:Olyan jó nézegetni és olvasgatni ezeket az oldalakat, mindig visszajövök ide! És köszönet azért, hogy most már a tévéműsort sem kell bogarászni az epizódokért!
Dóri


21.:2006. October 31. 19:12
Név:Bódi Nikoletta
Hozzászólás:Köszönjük a sok szép mesét amin felnőttünk, és külön öröm, hogy a MTV2 jóvoltából feleleveníthetjük ezeket, így a 3 éves kisfiammal minden este együtt várjuk a TV-macit, együtt énekelünk Kukorival és Kotkodával, nevetünk Frakkon és a lusta macskákon. Napközben pedig mesekönyvekből olvasgatunk róluk, mert ezeket a könyveket átörökítettem gyermekeimnek.


22.:2006. October 31. 19:12
Név:Polgár Tamás
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes! Szeretnék sorszámot kérni ahhoz az ablakhoz, ahol meg lehet köszönni azt a rengeteg csodaszép mesét, amelyeken - sok kortársammal együtt - felnőttem. Biztos sokáig fogok sorban állni, de inkább itt, mint Papp Ritánál. Üdvözlöm Mazsolát, és a többieket. Manócskát nem, mert kiskoromban megszúrtam magam a gumi változatának a hegyes orrával.


23.:2006. October 31. 19:12
Név:Gregor Koskar
Hozzászólás:Szeretnem megköszönni Balint Agnesnek ezeket a nyagyon szep meseket. En svedorszagban elek de meg a mai napig is
eszembe juttnak azok a szep mesi mit kiskoromban neztem mikor magyaroszagon lakta. a duna tv latni neha a mesekt olyan jo nezni öket meg igy felnöt fejjel is

Köszönöm


24.:2006. October 31. 19:12
Név:nagz
Hozzászólás:Gratulacio es elismeres!
Frakkot, Vizipok Csodapokot es Kukori es Kotkodat mindorokke, haladni kell a korral az igaz, de Ezeknek a meseknek sosem szabad kihalniuk, lassanak valami szepet es hazait a mai gyerekek, hadd erezzek at amiket Mi atereztunk.
d.


25.:2006. October 31. 19:12
Név:pimpike
Hozzászólás:Tök jók a művei!


26.:2006. October 31. 19:12
Név:Balázsics Medárd
Hozzászólás: Csokolom Medivagyok


27.:2006. October 31. 19:12
Név:Török Attila
Hozzászólás:Van egy kilenc éves barátnőm, aki rettenetesen Minimax- és Cartoon Network-függő: nem tud elszakadni a villogó, helyenként tényleg agresszív, és történetszerűségében sokszor durván sablonos rajzfilmektől, amelyek minden mély érzelmet -- félelmet, gyűlöletet, rajongást -- képesek egyszerre felkelteni anélkül, hogy végül feloldást adnának.

Pár napja rászántam magam, hogy megveszem a Mazsola-videót. A kislány egészen más stratégiával nézi ezeket a meséket. A Minimax- és Cartoon-network meséket soha nem kommentálja, viszont gyakran megriad, fél, elbújik, szorong. A rajzfilmek történetét eddig soha nem tudta elmondani. Amikor a Mazsolát nézzük, reagál: \"Testvéri szeretet, szééép...\", illetve: \"De genyó ez a Mazsola!\" Szóval a kommentárjaiból látom, hogy érti, mi történik, és magára ismer egy-egy momentumban (Mazsolában, például). Ezt a Minimax nem tudja megadni. Sem a Barbie-produkciók...

És persze könnyesre nevettem magam, mert most látom, hogy anyám miért szórakozott olyan jól a Mazsolán, amikor annak idején együtt néztük.

Köszönöm. :)

Török Attila


28.:2006. October 31. 19:12
Név:Áfonya
Hozzászólás:Köszönjük! Anyámék is, mi is az öcsémmel az Ön meséin nőttünk fel! Rengeteg kellemes órát szereztek nekünk a meséi mind a könyvekben, mind a tévében!


29.:2006. October 31. 19:12
Név:Áfonya
Hozzászólás:Máig nagyon szeretjük az Ön meséit. \"Vén fejjel\" is a Kukori és Kotkodán nevetgélünk. Örök kedvenc Frakk-kal, Labdarózsával, Mazsoláékkal együtt.


30.:2006. October 31. 19:12
Név:Judit
Hozzászólás:koszonjuk az egesz generaciom neveben, hogy ennyi elmennyel tette gazdagabba a gyermekkorunkat. minden jot.


31.:2006. October 31. 19:12
Név:Pinokkió
Hozzászólás:Milyen csodás az a sok mese, amit Öntől kaptunk. Hálásak vagyunk érte és azt kívánjuk, hogy az örömet, amit a mesékkel kaptunk, visszakapja.
Jó egészséget kívánunk a meseszerető tábor nevében.


32.:2006. October 31. 19:12
Név:Tomecz Róbert
Hozzászólás:Kedves Írónő!
Nagyon örülök, hogy láthatom ezt a honlapot.
Az én gyermekkori kedvenc meséimet most is (30 évesen) sorba megnézegetem.Legkedvesebb meséim a Frakk a macskák réme, a Futrinka utca, és a Kukori és Kotkoda. Sajnos mindegyikből csak a fele van meg ezért szeretném megtudni, hogy hogyan lehet beszerezni a másik felét DVD-n mert a számítógépemmel le tudnám játszani azokat.
A sorozatokból a következők vannak meg.
1.Frakk (De jó sport a Foci......)
(Éji zene......)
2.Futrinka utca (Az edzett eb....)
3.Kukori (Kakasviadal...)
Nagyon köszönöm, hogy ilyen csodaszép meséket tetszett írni.
Kívánok jó egézsséget és békességet
Szeretettel
T.Róbert Vácról


33.:2006. October 31. 19:12
Név:Balázs Laci
Hozzászólás:Kedves Ági néni!
Jó lenne, ha a mesék tovább fojtatódnának. Mert nagyon kíváncsi lennék, hogy mi csinál mostanában Frakk és Kukori.
Csókolom. Laci


34.:2006. October 31. 19:12
Név:Scherhoff Klaudia
Hozzászólás:Én még csak fiatal gyermek vagyok de imádom Frakkot,Kukori és Kotkodát stb.Nagyon köszönöm,hogy ezeket szerthetem.Egészséget és sok boldogságot kívánok!


35.:2006. October 31. 19:12
Név:Aklan Zsófia Éva
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Mazsoláról szóló könyvei a kedvenceim közé tartoznak.
Én magam is írok meséket, de csak a családunkon belül szoktam felolvasni. Családunkban egyik legkedveltebb \"Az állatok birodalma\" című könyvem, amit anyukám születés- napjára írtam, amelyet kinyomtattunk, és apukám elvitte a könykötőhöz. Könyvemben állatok szerepelnek, mivel nagyon szeretem az állatokat és úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha Afrikában játszódik a történet, mivel kiskoromban erről a földrészről való állatokról hallottam legelőször, és mélyen elitélem azt hogy őrült orvvadászok lövik le a különféle állatokat, csak azért, mert jól lehet keresni vele.

Mivel nagyon sokat olvasom mostanában a Mazsolát, elgondolkodtam rajta, hogy vajon Manócska fiú-e vagy lány.
Hát ezt szeretném megkérdezni.

Még sok szép mesét kívánok:
Aklan Zsófia Éva 5. b. osztályos tanuló


36.:2006. October 31. 19:12
Név:Balogh Anikó
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes,

Nagy örömmel fedeztem fel a honlapot. Az én kedvenceim a Szeleburdi család, A repülő dívány, és a Koránkelő darázs voltak, felnőtt fejjel újraolvasva is élvezem humorukat, irodalmi értékeiket.

Sokszor üdvözlöm, és jó egészséget kívánok!

Gratulálok a honlap készítőinek is!

Balogh Anikó


37.:2006. October 31. 19:12
Név:Bedö Zsombor
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes,

nagyon sok örömöt, és boldogságot szerzett nekem és testvéremnek a frakkról szóló mesékkel. Kiskoromban legalább harmincszor elolvastam öket, pedig, mivel hogy németországban nöttem fel, eleinte még csak nehezen tudtam elolvasni ezeket a csodálatos meséket. És így jött, hogy a mi magyar vizslánkat is persze csak frakknak nevezhettük.
Csak ki szeretném fejezni a köszönetemet és kívánok minden jót innen külfödröl; A Frakkot még gyerekeim és unokáim is olvasni fogják, az bíztos.38.:2006. October 31. 19:12
Név:Steve Philipp
Hozzászólás:Világszerte élnek szeleburdi családok, akik a Futrinka utcát és a többieket sohasem fogják elfelejteni.
Hálás szeretettel jó egészséget és minden jót kivánok.

Steve Philipp


39.:2006. October 31. 19:12
Név:Kátay-Fodor Imre
Hozzászólás:Kedves Írónő!
Nagyon köszönöm azokat a kedves történeteket, amelyek csodálatos kedvessége annyira leköti a kislányomat - ő most 5 éves lessz szeptemberben - hogy minden este már egy éve a lepke az írógépenből áradnak felé. A vízimolnárok történetében Hercsula macskára és az elvarázsolt egérkisasszonyra ismert, naponta kell olvasnunk Labdarózsa történeteit, s meg kell vallanom, mi ezt nagyon szívesen tesszük. Nagyon sok boldogságot és sok erőt kívánunk, és Ön azt hiszem érzi, hogy mennyi szeretet árad Ön felé.
Köszönjük, hogy ajándékként kaphattunk Önt és történeteit.
Őszinte tisztelettel és nagyrabecsüléssel

Kátay-Fodor Imre,
Szeged
Bolyai János u. 19.


40.:2006. October 31. 19:12
Név:ad
Hozzászólás:köszönök mindent. csak ennyi. :)


41.:2006. October 31. 19:12
Név:Vojtekné F.Mária
Hozzászólás:Csodálatos történetek, mindig felvidítanak. Cimborákat (Gücülke és cimborái ) hiába keresem.
(sajátot kölcsön adtam - kinek?...)
üdvözlettel: Mária


42.:2006. October 31. 19:12
Név:Erdélyi Zsuzsanna
Hozzászólás:Kedves Bálint Agnes!

Ön nagyon sokat adott nagyon sok embernek a művein keresztül. Az, hogy nagyon köszönöm, tulajdonképpen nagyon kevés. Sokakat tett gazdagabbá azáltal, hogy olvashattuk szelíd és bölcs, szeretetről szóló meséit. Isten áldja meg gazdagon.


43.:2006. October 31. 19:12
Név:Trautmann-né Adony
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Adonyi tanítónő vagyok, s már 2 évente renszeresen megrendezzük a Bálint Ágnes Olvasási Versenyt. Mivel az idén várossá váltunk és a Kistérség központja is lett Adony, ezért 2005 májusában Kistérségi Olvasási versenyt rendezünk. Tudom, hogy Ön már nem szívesen mozdul ki otthonról, de nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha meg tudná tisztelni Ön vagy a kedves lánya ezt a rangos rendezvényünket. Tavaly Lázár Ervin volt a vendégünk, tavaly előtt pedig Csukás István. Megtisztelne, ha válaszolna a fenti e-mail címre. Gyermekeink nagy érdeklődéssel olvassák az Ön műveit. Az idén Gücülke és cimborái és a Mi újság a Futrinka utcában című meséket dolgozzuk fel. Remélem mindig jó szívvel gondol ránk. Az én dédpapám Illyés József volt a halász, ha még tetszik rá emlékezni.
Nagy tisztelettel várom válaszát
Trautmann-né Mészáros Melinda tanító


44.:2006. October 31. 19:12
Név:Fónad Viktória
Hozzászólás:Kedves Író néni!
A tanító nénim leveléhez csatlakozva én is kérem, hogy jöjjön el szülöfalujába, hogy mi, mostani gyerekek is megismerhessük.Most olvastuk ki Gücülke történetét, ami a szüleimnek is nagy élményt okozott. Olyan jó, hogy van olyan mese, amiben Adony szerepel!
Fónad Viktória 7 éves adonyi iskolás


45.:2006. October 31. 19:12
Név:Csabai Csaba
Hozzászólás:Születésnapja alkalmából nyugodt, békés öregkort kívánok!


46.:2006. October 31. 19:12
Név:Uchikawa Kazumi
Hozzászólás:Boldog születésnapot kivánok!

Ezentúl is szeretném megköszönni azt a sok gyerekmesét, amit irt.
47.:2006. October 31. 19:12
Név:Trautmann-né Adony
Hozzászólás:Születésnapja alkalmából jó egészséget és hosszú életet kíván az adonyi Szent István Általános Iskola minden tanulója és tanári kara nevében
Trautmann-né Mészáros Melinda tanító néni


48.:2006. October 31. 19:12
Név:Tresó Tibor
Hozzászólás:Köszönök mindent:)!


49.:2006. October 31. 19:12
Név:Andrea
Hozzászólás:Kedves Balint Agnes,
Nagyon orulok,hogy jo egeszsegnek orvend a mai napig is.
Nagy orommel olvastam,hogy meg a Mazsolara nagyon sokan emlekeznek.En az On mesein nottem fel es IMADTAM oket.
Sok ev elmult azota meg mindig emlekszem a figurakra a zenere.Tadet mindig szerettem volna magamnak.Manocska a tokhaz.Jaj de szep is volt..............
Most a kislanyomnak szeretnem ezt mind megmutatni.
Nagyon jo hogy igy lathatjuk ezeket a csodas gyermekkori fugurakat meseket.
Halas koszonet ezekert Onnek.
Tovabbi nagyon jo egeszseget kivanva bucsuzom.
Andrea Los Angelesbol


50.:2006. October 31. 19:12
Név:dancs michelle
Hozzászólás:jo napot kivanok!
francia vagyok..es.????????????? apa Magayr, csenger-ben

hogy vagy?
viszlat,

miska


51.:2006. October 31. 19:12
Név:dr S L
Hozzászólás:A feleségemnek ma vettem meg a Mazsola és Tádét. Remekmű!!


52.:2006. October 31. 19:12
Név:Szabó Tamás
Hozzászólás:Kedves Ági Néni!

Teljesen véletlenül akadtam a honlapjára. 28 évesen meghatottan láttam újra gyermekkorom legszebb meséskönyveit, amikre a mai napig jól emlékszem, bár már nincsenek meg. Ha gyerekeim lesznek (és talán nemsoká lesznek) biztosan sokat fognak találkozni ezekkel a remekművekkel!

Köszönöm a meséket, és kívánok Önnek még hosszú, boldog éveket!

Szabó Tamás


53.:2006. October 31. 19:12
Név:gracinusz
Hozzászólás: Kedves Bálint Ágnes!

Nagyon szeretem a meséit,főleg a Mazsolát.Ezt azért különösen,mert a matektanárunk minden pénteken ezt olvasta az osztálynak óra előtt.Mindig sokkal jobb kedvünk lett,és vidámabbak lettünk.Köszönjük,hogy megnevettetett minket!
Gracinusz
54.:2006. October 31. 19:12
Név:McFarlane Henriette
Hozzászólás:En a nyolcvanas evek Futrinka utcajat ismerem, mert akkor voltam kicsi, de nagyon, nagyon szerettem. Olvastam a honlapon, hogy on szerint nem volt olyan jo, mint az elso ket sorozat. Nekem ma is a kedvenc mesem. Meg a Frakk. Meg a Vizipok csodapok. Meg a Kukori es Kotkoda. Es a Szeleburdi csaladot a mi kornyekunkon forgattak.
Nagyon koszonom

Henriette


55.:2006. October 31. 19:12
Név:Takács István
Hozzászólás:Boldog névnapot kívánok! Köszönöm a meséket.


56.:2006. October 31. 19:12
Név:Gardáné Horváth Anikó
Hozzászólás:Jó estét kivánok. A 9 éves lányomnak keressük a Mi újság a futrinka utcában cimű könyvét.Sajnos hagyományos módon a boltban,sem pedig az interneten nem találtuk.Segitségét szeretném kérni hol lehet meglelni.A Gücülkét most fejeztükbe ami nagyon tetszett a kettő leányomnak és persze nekem.Jó egészséget kivánunk Eszter Luca Anya


57.:2006. October 31. 19:12
Név:Pál Zsófia
Hozzászólás:Sziasztok!

Én most labdarózsának írok, mert már küldtem egy email is!
Szia! Csak írok mert rájöttem, lehet hogy az email nem
ment el! Ha írni akarsz nekem akkor erre írj: yogi citromail.hu
Bálint Ágnes versennyel kapcsolatban valakivel beszélni akarok! És kiszemeltem \"áldozatom\"! Labdarózsa!!!˛
Sajnos találkozni nem tudunk, mert külföldön vagyok! Csáó!


58.:2006. October 31. 19:12
Név:Pál Zsófia
Hozzászólás:Szia Bálint Ágnes!

Én Pál Zsófi vagyok. Áprilisban lesz egy verseny, amire
megyek. Rólad kell dolgokat gyűjteni. Remélem jól fogom magamat érezni!

Pusz, Zsófi


59.:2006. October 31. 19:12
Név:Tóth Krisztina
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Teljesen meghatódva néztem végig a honlapját,amire véletlenül találtam rá Kalocsai Miklós és a Kuckó után kutatva!!!A meséi máig lenyűgöznek, és nosztalgiával gondolok a \"régi szép időkre\". Köszönöm önnek a rengeteg jobbnál jobb mesét,a fantasztikus figurákat, és jó egészséget kívánok!!!
Tóth Krisztina


60.:2006. October 31. 19:12
Név:Hoch Tibor
Hozzászólás:Kedd este leadta az m2 a Mazsola és Tádé-ból a Tádé orra c. részt. Sajnálhatja, aki nem látta!


61.:2006. October 31. 19:12
Név:Mr. Cyber
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Megnyugvással olvastam ezen a honlapon, hogy nem csak én féltem a Cicavíziótól.
Én most 29 éves vagyok, tehát nagyjából az életemnek az első három évét kísérte végig a Cicavízió. Nekem valóságos fóbiám volt tőle. Amikor feltűnt a képernyőn, én pánikszerűen berohantam az íróasztal alá, és fél órán kersztül ki sem mertem jönni onnan. Rémálmaim is voltak a Cicavízióval. A legdurvább az volt, amikor úgy jelent meg előttem, hogy középen be volt nyomódva a feje.
Aztán, amikor 4 éves lehettem, levették a műsorról. Ezzel én a magam részéről el is felejtettem az egészet egy időre. Aztán, amikor 10 éves lehettem, eszembe jutott, hogy volt egy ilyen. Megkérdeztem a bátyámat, hogy emlékszik-e a macskafejű monoszkópra. Ő azt felelte, hogy soha nem volt ilyen, a kutyaközönséges monoszkópot neveztük el Cicavíziónak. Én erre mondtam neki, hogy ennek a monoszkópnak tényleg füle és bajusza volt. De ő csak nevetett rajtam, és azt mondta, hogy ez az emlék csak a gyermeki képzelőerő szüleménye volt.
A bátyám öt évvel idősebb mint én, érdekes hogy ő mégsem emlékszik a Cicavízióra. Persze ő nem félt tőle, lehet hogy ezért nem maradt meg benne úgy ez a dolog, mint bennem.


62.:2006. October 31. 19:12
Név:Hutterer Júlia
Hozzászólás:Nagyon csodalom Bálint Ágnest hogy12 éves korában irta az első kőnyvét.Legjobban a Frakk a Macskák rémét szeretem.
Anyukám a Futrinka utcát szerette.Csak azt sajnálom hogy most 2oo5-ben már nem adják a tv-ben.Pedig szerintem nem a sok akcios rajzfilmeketkéne adni hanem ami réggebben is készült.Szeretném megkérdezni Hogy Bálint Ágnes él-e még?Mert a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium-ban a másodikosoknak az lesz a feladatuk hogy Bálint Ágnestöl elkell olvasniuk egy mesét.Anyukám tanitonö.Anyukám a Frakkot választotta.szeretném megkérni önöket hogy Bálint Ágnestél kérnének nekem egy aláirást?!Elöre is köszönöm!
Egy 6.-os tanuló.


63.:2006. October 31. 19:12
Név:Hoch Tibor
Hozzászólás:Kedves Németh Anna!

//Azért írok ide, mert az Ön e-mail címére valamiért nem jutnak el a levelek (pedig több helyről is megpróbáltam elküldeni a levelet). Talán betelt a postaládája? Vagy a szolgáltatónál van ideiglenesen probléma?//

Sajnos csak egyetlen részt tudtunk felvenni a Tádé orra címűt.
Szoktam nézegetni a tévéműsort, de csak ezt az egyet fedeztem fel benne,
meg sokszor nem is vagyok (vagyunk) otthon amikor a mese van. Nem tudom, hogy még adnak -e le részeket az mtv-n, de ha nem, akkor megköszönném, ha valahogy megkaphatnám a mostanában leadott, és
Ön által felvett részeket.

Üdvözlettel:
Hoch Tibor


64.:2006. October 31. 19:12
Név:Szivák Gabriella
Hozzászólás:Gyermekkorom kedvenc meséit mai is szívesen látom viszont. Külön öröm számomra, hogy gyermekem is zsívesen hallgatja Mazsola meséit.


65.:2006. October 31. 19:12
Név:Hékédi gyula
Hozzászólás:Nagy tisztelői vagyunk önnek! Az egész családom nevében köszönjükszépen a Futrinkautcát,és Mazsolát,manócskát.Tisztelettel:Hékédi gyula,és családja.Szeged.


66.:2006. October 31. 19:12
Név:Hutterer Júlia
Hozzászólás:Én már egyszer írtam ide és kaptam is választ!Nagyon örültem!
Én olvastam a Frakk a macskák réme, és a Mazsola és Tádét!
A mazsola és Tádé nagyon tetszett!!!
Én szeretem az ilyen meséket.A Labdarózsa az jó?Olyan jó hogy a Szemerébe lesz ilyen Bálint Ágnes volvasó verseny mert így elolvastam(anyámon keresztül)a mazsolát és tádét.Ányukám tanár én meg 6. os vagyok.Jó búlást Bálint Ágnesnek!


67.:2006. October 31. 19:12
Név:Ambró Ágnes PhD
Hozzászólás:Tisztelt Bálint Ágnes!
Nagyon remélem, hogy sikerül a családunknak Szeleburdinak maradni és nem válunk az évek múlásával Belvíziekké. Hálásak vagyunk azért a sok családi nevetésért (én sírtam is), amit a Szeleburdi családtól és a Hajónaplótól kaptunk.
A Hajónaplóból értettem igazán meg, hogy én is mindig arra törekedtem, hogy hasonló élémnyekhez juthassunk nyaralásainkon.
Hálás tisztelője
Ambró Ágnes, Máté (7éves) és Gábor (5éves) anyukája.
Honnan ismeri ilyen pontosan a fiúkat, amikor önnek lányai vannak?


68.:2006. October 31. 19:12
Név:Mónika
Hozzászólás:Köszönöm Önnek a boldog gyermekéveimet, melyhez csodálotos és felejthetetlen meséivel hozzájárult! Remélem a gyermekemnek is áttudom adni az olvasás élményét!


69.:2006. October 31. 19:12
Név:Rokonál Zoltánné
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!Én is mint a korban hozzám közelállók az ön remek kis meséin nőttünk fel és nagyon sajnálom,hogy a mai modern mesék mellett nem iktatják be az ön meséit a kereskedelmi televíziók műsorába.Pedig az én 4 éves kisfiam is szívesebben megnézné ezeket a meséket,mert a mai kor meséi csak az erőszakot sugározzák a gyerekek felé.Én visszaemlékszem,hogy szegény apukámmal aki már sajnos nem él,hogy szerettük a Frakkot és a Futrinka utca legújabb epizódjait.Utólag is köszönöm a lehetőséget,hogy írhattam az ön vendégkönyvébe.Tisztelettel:Rokonál Zoltánné Móni.U.i.:Kellenének az ilyen töltetű mesék nagyon a mai rohanó világban,hogy a gyerekek egy kicsit letisztuljanak a sok akció mesétől.


70.:2006. October 31. 19:12
Név:Abay-Nemes Orsolya
Hozzászólás:drága írónő! remélem még elolvassa néha ezket a hozzászólásokat. én sem vagyok már gyermek, a mesékhez talán kissé túlkoros (30 év), de a mai napig ha rossz kedvem van, az ön meséivel vigasztalódom. nem tudom eléggé megköszönni azt a sok örömet, amit az írásai jelentettek nekem. az én nagy kedvencem az Egy egér naplója c. könyve. minden jót kívánok önnek és köszönet mindenért!


71.:2006. October 31. 19:12
Név:Lazányiné Benson Eszter
Hozzászólás:Köszönet mindenért!Az Ön meséin nőttem fel és felnőtt fejjel jöttem rá,mennyi meséjét nem ismerem,ezért elkezdtem kutatni,olvasni.4és fél éves kislányomnak már 7 Bálint Ágnes könyvet olvastam eddig(Mazsola,Megint Mazsola,Mazsola és Tádé,Frakk és a foci,Frakk a macskák réme,Mi újság a Futrinka utcában?,Az elvarázsolt egérkisasszony)és mindezeket elolvastam óvónőként a gyerekeknek az oviban is(ott a Labdarózsát és a Labdarózsa lámpáját is,amit a kislányomnak is szeretném elovasni.)Feledhetetlen,tanulságos művek és a mai gyerekeket is lekötik.A szereplőkkel együtt izgulnak,együttéreznek és várják a folytatást!Köszönöm ezt a sok mesét!


72.:2006. October 31. 19:12
Név:Fenes Lilla és anyukája
Hozzászólás:4 éves kislányom kapcsán jutottunk el ezekre az oldalakra, mert állandóan azzal nyaggatott, melyik mesét írta meég Bálint Ágnes....
Köszönjük a szép meséket.


73.:2006. October 31. 19:12
Név:Trautmann Timea
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Köszönöm a sok szép mesét, melyeket kislányaimnak Dóra Rékának és Flóra Hannának mesélhetek, s tehetem velük szebbé mindennapjaikat. Közelgő születésnapja alkalmából sok boldogságot kívánok.
Trautmann Timea


74.:2006. October 31. 19:12
Név:Dr.Maurer Erika
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes, a születésnap alkalmából Isten áldását kérem Önre, köszönet a sok sok szép meséért. Az első könyvem Öntől a Cimborák volt,1942-ben) és jelenleg is van egy Gücülke névre hallgató cicám. Nekem ez a legkedvesebb könyvem, ma is állndóan olvbasom, pedig már a knyeremjavát megettem. (Alig vagyok valamivel fiatalabb Önnél.) Most már ötödik unokámnak olvasom állandóan a Cimborákat, Sanda, Fondor és Vérmegissza megúnhatatlan. A Nyaraló Nyul szálló ige a családban. Erőt, egészséget, Isten áldását kivánom.


75.:2006. October 31. 19:12
Név:Aigner Csí
Hozzászólás:Kedves Ágnes!

Szép, boldog időt kívánok minden napra születésnapja alkalmából szeretettel!

Csí76.:2006. October 31. 19:12
Név:Dezsényi Katalin Terézia
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Nagyon sokat gondolok Önre. Rengeteg szívtáji melegséget hozott az én és gyerekeim (Ábrahám és Fanni) életébe, amikor a könyveit olvastam - ki tudja hányszor - nekik. A mi legnagyobb kedvenceink: a Tündér a vonaton, és a Gücülke és barátai címűek. A virágtündérek létezésében szentül hiszek! Sajnálom, hogy Gücülkéről nincs szó művei felsorolásánál, pedig ezt minden rajongójának olvasnia kellene! Én újságíró vagyok, a Magyar Rádió szerkesztője. Szeretném megköszönni Önnek a sok mesés órát, amit a könyvei mellett tölthettünk. És, hogy Gücülkét mindenki megismerje (mert a hozzászólásokból úgy tűnik, a vörös cicáról és barátairól kevésbé tudnak), szíves engedelmével írnék erről egy könyvajánlót a Minimax Magazinba, ahol ajánlóim Csengele Sára néven jelennek meg. Elmondom még, hogy én hogyan ismertem meg Gücülkét. Ábrahám fiam 1991-ben volt első osztályos. A délutáni pihenő idején a tanító néni a Gücülkét olvasta föl nekik. Minden gyerek odavolt a történetéért, ami nagyon izgalmas, kalandos, vicces és igen mély érzelmeket kifejező. A fiam azt mondta, nagyon kér, szerezzem meg neki a Gücülkét, mert azt szeretné, ha mindíg olvashatnánk. Akkor egész Budapesten 1 db Gücülke volt kapható, amit megtaláltak nekem a kedves könyves boltosok. Azóta is hálás vagyok érte! Minden gyerek és minden szülő minket irigyelt, hogy nekünk sikerült, és meg is értem őket! Mivel, mint mondtam, nálunk sokszor, nagyon sokszor újra- és újraolvasott könyv a gücülkés, vannak innen származó, gyakran ismételgetett fordulataink, amiket odaillő szituációban ismételgetünk: például, ha \"összejönnek\" túlságosan a dolgaink: \"Mennyi gond, mennyi gond - mondta Nefelejcs manó. \" A nemszeretem emberekre pedig: \"Fúj, fúj Nyaraló Nyúl!\" Aztán itt van még az a fordulat, amin nem szűnünk meg mulatni, az, amit a Félfülű Nyúl mondott: \"Félfüllel hallottam...\", és sorolhatnám napestig. Szóval ezért gondolok sokat Önre, és így van ezzel a lányom és a fiam is. És tudom, az unokáim is hallgatni és olvasni fogják a történeteit, kedves Bálint Ágnes. Köszönöm, nagyon köszönöm. Dezsényi Katalin Terézia


77.:2006. October 31. 19:12
Név:Gyermánné Huga Ibolya
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Gyermekeimmel együtt, Annával és Andrással, köszönjük a csodálatos meséket. Mazsola nélkül nincsen nyári szünet, minden évben újra és újra olvassuk. Ahogy nőnek a gyerekek mindig újabb oldaláról látják Mazsolát és Tádét. Valahogyan magunkra ismerünk a meséiben, Mazsolából Manócskává válunk. A Tündér a vonaton című könyvet először az oviban felolvasás útján ismerték meg, majd folyamatosan / évekre/ kölcsönöztük, mert e nélkül nem lehetett esti mesét olvasni. Évek óta várjuk a könyv újbóli megjelenését!
Köszönjük a csodálatos mesevilágot!
78.:2006. October 31. 19:12
Név:Galuska László Pál
Hozzászólás:Most fedeztem föl ezt a honlapot. Köszönöm Önnek a gyermekkoromat. Megdöbbentő volt szembesülni azzal, hogy milyen mérhetetlenül sok élményem származik Öntől.


79.:2006. October 31. 19:12
Név:Horváth Ádám
Hozzászólás:Tisztelt Bálint Ágnes !

Bevallom, fogalmam sincs, kapott-e Ön bármilyen állami kitüntetést megfogalmazhatatlanul szép és értékes életművéért.
Önnek egész biztosan járna, mert nagyon értékeset és fontosat alkotott a mi generációnk egészséges lelki fejlődése érdekében. Köszönünk mindent a legnagyobb tisztelettel és szeretettel. Sok-sok önhöz hasonló, igazi művészre lenne szükség manapság, hogy gyermekeink ne az ocsmán, trágár, ferdült \"meséken\" nőjenek fel.
Isten áldja, üdvözlettel:
Horváth Ádám, újságíró


80.:2006. October 31. 19:12
Név:Kőváriné Tóvári Erika
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Én kilenc évesen (ennek már negyven éve...) kaptam meg az \"Elvarázsolt egérkisasszony\" című könyvet jutalomkönyvként. Sokszor olvastam gyermekként. Kisebbik lányom tízszer olvasta ki. Nagyobbik lányom 25 éves, de még mindig igen szokszor idézünk vele a könyvből mondatokat,ez a \"titkos nyelvünk\", más nem érti, mi mit jelent. Nagyon sok szeretettel üdvözlöm Önt családommal együtt, és jó egészséget kívánok önnek.


81.:2006. October 31. 19:12
Név:Deákné Obrecsány Orsolya
Hozzászólás:A mi életünk mindennapjait átszövi pár hónapja Radó....egymás kezéből vesszük ki a Szeleburdi családot, és a Hajónaplót, kislányom Lotti egymásután immáron harmadszorra olvassa és ezredszerre meséli a humoros sztorikat.
Köszönöm, hogy szeret olvasni.82.:2006. October 31. 19:12
Név:Kal Pintér Mihály
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Sok Boldogságot, és Hosszú Boldog Életet kívánok

Kal Pintér Mihály

ui: Szerettem volna üzenni a netpostára, de az e mail cím sajnos nem jó. Úgyhogy tanácstalan vagyok. :(((


83.:2006. October 31. 19:12
Név:Bajkó Erika
Hozzászólás:Tisztelt, kedves Bálint Ágnes!
Véletlenül kerültem a honlapjára, de igen nagy örömet szerzett ez a véletlen találkozás. Köszönöm Önnek azt a régi-régi boldog Karácsonyt, amikor egy Mazsola várt a fa alatt és köszönöm azt a Böbe babát, amit a szomszéd - ma is szeretett - \"nagy\" barátném varrt nekem a mesebeli után és köszönöm mindazokat a szép emlékeket, amelyek a honlapját olvasva jöttek elém.
Tisztelettel kívánok jó egészséget,s remélem legalább a töredéke visszajutott Önhöz mindannak a szépnek és jónak, amit Öntől kaptunk.
Bajkó Erika


84.:2006. October 31. 19:12
Név:Hodossy Sándor
Hozzászólás:Tisztelt Írónő!

Bár én már 20 év felett járok, a Futrinka utca, Mazsola, Mazsola és Tádé című sorozat még most is nagyon kedves számomra. Érdeklődni szeretnénk, hogy mi ezeknek a sorozatoknak a pontos epizódszáma, és hogy nem lesz rá a jövőben lehetőség, hogy az ÖSSZES részt DVD-n kiadják, hogy a mai gyerekek a technikai fejlődésének köszönhetően mnegnézhessék az összes részt.

Üdvözlettel: Hodossy Sándor


85.:2006. October 31. 19:12
Név:Matyas Monika
Hozzászólás:Kedves Balint Agnes!
A Bostoni(USA) Bartok Bela magyar iskolaban tanitok, es veletlenul kerultem az On honlapjara.Kis osztalyommal nagyon szeretjuk az On meseit, kulonosen azt a nehanyat, amely a fiatalkori mesek kozott eppen elerheto.
Szeretnenk tobbet is olvasni kozuluk.Elerheto online, vagy konyvalakban megjelent valahol?
Marcius elejen hazalatogatok, akkor meg tudnam vasarolni.
Tisztelettel es koszonettel:
Matyas Monika


86.:2006. October 31. 19:12
Név:Papp Gréta
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Nagyon szeretem a regényeit, főleg a Szeleburdi családot! Most is azt olvasom!


87.:2006. October 31. 19:12
Név:Rónai Katalin
Hozzászólás: Tisztelt Bálint Ágnes! Talán nem is sejti, hogy még ma is, amikor már figurái, Mazsola, Manócska és Tádé sok-sok évesek is sokan vannak, akiknek ezek a figurák jelentik a boldog gyermekkort, vagy a családi összetartozást. Úgy kezdődött ez a számomra is érdekes történet, hogy babákat, mackókat és egyéb számomra kedves figurákat készítek, melyek kiállítást is megértek. Ezen kiállítás fotói mutogatása kapcsán egy kedves hölgy megkérdezte, nem tudnék-e Manócskát készíteni. Először azt hittem, egy általános Manóról van szó, majd kiderült, hogy dehogyis, Mazsola Manócskájáról. Mondta, mivel nem tudta, hogy én ilyennel foglalkozom, már a Mazsolát valaki megcsinálta, de Manócskára senki sem vállalkozott. Mondtam, természetesen megpróbálom. Mondtam, hozza el Mazsolát, hogy magasságban stimmeljenek. Ő megkért nagyon, hogy egy bizonyos dátumra, a nővére 50-ik szülinapjára legyen meg. Meglett. Magam is meglepődtem az eredményen, büszke voltam rá! Ő pedig elmesélte, hogy a nővére elsírta magát örömében! Egy hónappal később egyik kolléganőm véletlen meglátta az albumomat és meglelte benne Manócskáról és Mazsoláról készült sztárfotómat lakásom foteljában. Felvisított, ha tudta volna, nem lett volna gond a karácsonyi ajándék! De tudnék-e Mazsolát készíteni, mert az ő családjukban ő a Mazsola, fivére Tádé, édesanyjuk Manócska! A kollegina kb. 30, az öccse 26! Elkészült az újabb \"mű\", és a kollegina nem bírt várni testvére névnapjáig,-márc. 8,- odaadta neki Mazsolát, aki azóta azzal alszik és már rendelt egy Tádét! Igy kerültem most a honlapra, hogy újra megnézzem magamnak Tádét, mert a Holnap Kiadó színes Mazsola könyve elfogyott. Köszönöm az élményt és hogy elmondhattam. Rónai Katalin általános iskolai technika tanár, másodállásos könyvkereskedő.


88.:2006. October 31. 19:12
Név:Telekiné Mariann
Hozzászólás:Tisztelt Írónő!
Tanítványaimmal egy irodalmi vetélkedőre készülünk, amelynek idén az Ön nagysikerű története: Frakk a macskák réme lesz a főszereplője. Jó érzés volt újból elolvasnom ezt a kedves könyvet, végigsimított rajtam egy láthatatlan kéz közben, s felidézte gyermekkorom sok kedves pillanatát. Kívánok jó egészséget diákjaim és a magam nevében! Üdvözlettel:Tné.V.Marianna


89.:2006. October 31. 19:12
Név:Taba Panna, Bajáról
Hozzászólás:1967-ben édesanyám Németországban lakott. Édesapja küldött neki postán egy A5 méretű képeslapot. Ez a képeslap egyben egy lemez. A lemezen az alábbi adatok vannak feltűntetve:
Foto: Czeizing Lajos, bábterv: Bródy Vera, Váry F. - Bálint Ágnes.
Címe: Csupa jég az ablakom...
Ének - Song: Havas Gertrud - Mazsola
Zene - Music: MHV Kisegyüttes
vez.: Bolberitz Tamás
Offset Nyomda Bp.
Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata, Bp.
Öten vagyunk testvérek. Rengeteget hallgattuk!! Nagyon szeretjük, csak sajnos, nagyon elhasználódott!
Kérem, ha valaki tud abban segíteni, hogy hol lehet ezt beszerezni CD-n vagy DVD-n!
Várom sürgős válaszukat! Telefonom: 30/438-6561


90.:2006. October 31. 19:12
Név:Szélpál Mariann
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes Írónő!
Szüleimnek most tavasszal lesz az 50. házasságiévfordulója.
Hároman vagyunk testvérek és legerősebben az Ön meséi jönnek elő a gyermekkoromból.Mivel Szüleimnek is nagy nagy kedvence szeretném kérni hogy ez alkalomból egy pár sorral köszöntené Őket.Meglepetés lenne Számukra!Nagy örömet szerezne vele és felejthetetlenné tenné kis ünnepünket. Kérem ha van rá lehetőség írjon, megadom a címet.Szeretettel és melegséggel gondolunk Önre aki csupa kedvességet bújtat a lelkekbe,több generáción keresztül! Jó egészséget és boldog napokat kívánok,szeretettel: Mariann


91.:2006. October 31. 19:12
Név:Csillei Vera
Hozzászólás:Tisztelt Hölgyem! Csak szeretném Önnek megköszönni Mazsolát és Tádét! Imádom \"őket\"!


92.:2006. October 31. 19:12
Név:Gaboda Ágnes
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes,

Utánam már a gyerekeim is Mazsolán nőnek fel ... Ezer köszönettel

G. Ágnes


93.:2006. October 31. 19:12
Név:Müller Nikolett
Hozzászólás:Kedves Ágnes!

Az ismerettségi körömben lévö németországi felnöttek és gyermekek nevében köszönjük Önnek azt a csodás élményt, melyet az Ön meséi és figurái nyújtanak. A gyermekek így könnyen és játékosan tanulhatják a magyar nyelvet és persze a háttérben meghúzódó tanulságot.

Tisztelettel: Müller Nikolett


94.:2006. October 31. 19:12
Név:Pál Zsófia
Hozzászólás:Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit, és örülök, hogy néhány év után visszatérhettem az oldalra. Főként labdarózsához szólnék, hogy bocsásson meg, hogy egy évvel ezelőtt annyi e-maillel idegesítettem.
Bye,
Sophie [küldjetek mailt]


95.:2006. October 31. 19:12
Név:Jávori István
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Most, hogy a honlapjára eljutottam. most tudtam meg, hogy milyen sok mesét köszönhetek Önnek, amiket gyermekkoromban láttam / Mazsola, Frakk/.
Köszönöm a vidám meséket, a nagyszerű tévéműsorokat!
Jó egészséget! Híve:
István96.:2006. October 31. 19:12
Név:Bánszki Kristóf
Hozzászólás:Kedves Ági néni!
Nagy örömmel olvastam, hogy életműdíjat tetszett kapni, és hogy megjelent a Labdarózsa c. könyv végre Japánban is. Sokat olvasgatom/nézegetem meséit, melyek sokadszorra is óriási örömet jelentenek, mert kedvesek és humorosak. /Szimat Szörény, a szupereb most az új kedvencem évek óta előszőr láttam, már csak a betétdalokra és a hosszúfarkú cicákra emlékeztem, öröm volt újranézni az egyik legjobban kitalált mesesorozatát./ Sok örömet, boldogságot és jó egészséget kívánok.

Kézcsókkal - Bánszki Kristóf


97.:2006. October 31. 19:12
Név:Szmolárné Balla Mária
Hozzászólás:Kedves Ágnes!
Nagyon örültem, amikor Vecsésre költöztem családommal, és a várossal való virtuális ismerkedésem során rátaláltam az Ön honlapjára.Akkoriban ( közel 4 éve) nyári estéken kerékpárra ültem ( ültünk), hogy felfedezzem új otthonunk emberi arcát; lakóit, utcáit, templomait ,virágos kertjeit.\"Karikázásaim\" során az Andrássy-telepen mindig megcsodáltam egy hatalmas kertet sok fával, mert olyan romantikusnak tünt, természetes állapota elütött a hagyományos ültetésű ,elrendezésű kiskertektől.Később tudtam meg ismerősöktől, hogy a csodált TITKOS KERT( Alain Fournier) az Ön otthonát rejti.Azóta , ha kisunokámmal vagy felnőtt gyermekeimmel arra járok, jóleső érzés fog el.Itt él a közelünkben egy rajongásig szeretett írónő...Kezdő gyermekkönyvtáros koromban telefon kapcsolatba szerettem volna lépni Önnel, hogy meghívjuk a pestszentimrei könyvtárunkba, de az égiek sajnos akkor úgy intézték, hogy ez ne sikerüljön.
Az Ön bájos, szellemes meséit, ifjúságnak írt regényeit saját gyermekeim is igen közel érezték magukhoz, s ez a vonzalom tart a mai napig is.Frakkot szerették a legjobban, a Szeleburdi családot és a Hajónaplót pedig én is nagy élvezettel olvastam.Ma , legkisebb gyermekünk , a 27 éves Eszter(akinek 1/2 éves kisfia van), ha jót akar derülni, akkor párjának este a Szeleburdi családból idéz vagy olvas fel.
Elgondolkodtam, vajon mi az Ön és az én gyermekeim titka?!
Mindhárom gyermekünk a mai napig hihetetlen tisztelettel és ragaszkodással viseltetik MINDEN élőlény iránt.Az Ön kedves történetei, meséi és szeretetre méltó figurái( legyenek ezek emberek vagy állatok) mögött pedig nagyon jól érezhető az Ön harmonikus kapcsolata a bennünket , embereket körülölelő ezerarcú csodálatos növény- és állatvilággal.Ez a - minden írásából - áradó humanizmus és szeretet fogta meg őket is.
Harmincéves fiúnknak nem véletlenül lett felnőtt korára legkedvesebb írója Fekete István.Nekem pedig Thomas Mann egyik novellája is felidéződött(talán A törpe című) amiben ember és természet ennyire eggyéolvadt(más művész céllal természetesen).Bálint Ágnes, Fekete István és Thomas Mann: más céllal, más művészi úton, más-más műfajban:de azonos világlátással, mondhatni filozófiával írtak, s ez a csodálatos határtalan tisztelet az élővilág iránt tette őket , mindhármukat naggyá.
Nagyon jó egészséget, sok apró örömöt kívánok az elkövetkező napokra, évekre.Maradok nagy tisztelője, s üdvözletem küldöm családom nevében is.

Szmolárné Balla MÁria


98.:2006. October 31. 19:12
Név:KIS BEÁTA
Hozzászólás:TISZTELT ÍRÓNŐ!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SOK ÉLMÉNYT, AMIT ÖNNEK KÖSZÖNHETEK, NEMCSAK ÉN,DE 6 ÉS FÉL ÉVES KISLÁNYOM IS, AKI MOST MEGY ISKOLÁBA. AZ ÖN KÖNYVEI ALAPJÁN KÉSZÜLT MESÉKET VÁLOGATJA A NAGYÁRÚHÁZAKBAN, ÉS A KÖNYVESBOLTOK POLCAIRÓL A KÖNYVEKET. NAGYON VÁRJA MÁR AZ ISKOLÁT, HOGY EGYEDÜL IS OLVASHASSA A MAZSOLÁT, A FRAKKOT, FUTRINKA UTCÁT ÉS A TÖBBI KEDVES TANÍTÓJELLEGŰ MESÉT. TOVÁBBI MUNKÁJÁHOZ JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK SIKERT KÍVÁNOK. TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL KIS BEÁTA


99.:2006. October 31. 19:12
Név:Halászvári Balázs
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes Írónő!

Nagyon köszönöm gyermekkorom meghatározó meséit Önnek!

Üdvözlettel,

Halászvári Balázs


100.:2006. October 31. 19:12
Név:DL
Hozzászólás:Tenyleg igaz a hir?

\"Kifosztották a tévészékházat ostromló garázdák a Magyar televízió történelmi kiállításának tárlóit. A rablók elvitték a Cicavízió népszerű bábfiguráit, a legendás Mazsolát, Manócskát, Tádét és Böbét. Magukkal vitték a köztévé legendás munkatársai - Tamási Eszter, Déri János és Knézy Jenő - tablóra kiakasztott fotóit is, írja a Blikk.\"

Remelem csak kacsa. Ha meg igaz, akkor hamar visszahozzak azok a marhak.

:(


101.:2006. October 31. 19:12
Név:Török Róbert, Sára és Soma
Hozzászólás:Kedves Írónő!

Nagyon örülök, hogy a neten is megleltem Önt. Szeretnék köszönetet mondani a sok szép meséért, és regényért magam és gyermekeim nevében is! :-) A Szeleburdi család és a Repülő dívány nagyon sok szép estét jelentett számunkra és biztos vagyok benne, hogy hozzájárult fantáziaviláguk színesítéséhez és kibővítéséhez, habár az már eddig is elég színes és bő volt. :-)))

Nagyon sok egészséget és boldog, nyugodt éveket kívánunk még Önnek!


Üdvözlettel:

Török Sára, Soma és szüleik


102.:2006. October 31. 19:12
Név:Kőhídi Imre
Hozzászólás:Fogadja a legőszintébb részvétemet! Nagyon sajnálom Mazsolát, már a gimnáziumban, 1965-69-ben is minden tanárom bevallotta, hogy alig várja a szombat estét. A múltam sérült; sajnálom.
Kőhídi Imre 1szerű néző


103.:2006. October 31. 19:12
Név:maKACS
Hozzászólás:Kedves Ági néni és Leányai!

Remélem sértetlenül előkerülnek gyermekkorom kedves figurái. Mazsola, Manócska és a többiek mind egy értékrendet közvetítettek korosztályoknak, úgy néz ki, az elrablóiknak nem. :(
Legyen mozgalom a megkeresésük, felkutatásuk, írja meg, akinek van saját webnaplója, adja tovább a sajnálatos hírt.
http://www.makacs.hu/bl/news.php?extend.792
Köszönet a mesékért és jó egészséget kívánok: Kiss Attila Csongor104.:2006. October 31. 19:12
Név:Gabriella
Hozzászólás:Sok ajándékot kaptam a sorsomtól azoknak a könyveknek a képében, melyekről úgy érzem, csakis azért írták őket, hogy én elolvassam. Közülük az első kettő mindjárt kisiskolás koromban került a kezembe; a Mi újság a Futrinka utcában? és A szeleburdi család.
Bevallom, túl a 40-en újra elolvastam őket egy költözködés jóvoltából, és mindegyik úgy tökéletes, ahogy van. Micsoda tökéletes, jellemrajzok, típusok! Milyen olvasmányos, humoros és nem gügyögős nyelv! Mennyi szeretet, emberség, példa!
Mért is nem lehetséges, hogy az egykori olvasók szeretete is segítse az írót, amikor neki lenne szüksége rá...


105.:2006. October 31. 19:12
Név:maKACS
Hozzászólás:Időközben azt olvasom, hogy Mazsoláék érintetlenül átvészelték és a helyükön vannak. Ezek szerint a hír ízléstelen kacsa volt. De így jobb, megkönnyebbültem. :)


106.:2006. October 31. 19:12
Név:Monika Robinson
Hozzászólás:Tisztelt Balint Agnes Irono!
Angliabol kuldom Onnek udvozletemet es oszinte jokivansagaimat a kozeledo szuletesnapja alkalmaval. Gyermekkorom ota \"szerelmes\" vagyok a \"Mazsolaba\"! Erdelyben szulettem 1965-ben es negyedik szuletesnapomra kaptam ajandekba a \"Mazsolat\" a szeretett nagymamam noveretol, Erzsi-Mamatol. Ma mar utott-kopott a peldany a sok \"hasznalattol\", de kincskent orzom es ahanyszor eloveszem, gyonyoru gyerekkori emlekek elevenednek fel elottem. Kisfiam novemberben lesz 5 eves es mar o is lelkes \"Mazsola\" rajongo. Amikor eloszor osztottam meg vele \"kincsemet\", kivancsi voltam, vajon 36 ev utan valaki ismet ugy bele tud-e szeretni ebbe a kedves kis malacba mint annak idejen en? Igen! Kisfiam sokszor annyira ateli a torteneteket, hogy mar magarol elhiszi hogy o a Mazsola. Ilyenkor a ferjemmel osszenezunk: igen, van nekunk is egy kis Mazsolank...
Ma is ugyanolyan csabito a \"Mazsola\" varazsereje, a tortenetek ugyanugy bele illenek a mai napjainkba mint az en gyerekkoromba, meg orszaghoz sem kotodnek - a mesevilag mindenhol ugyanaz!
Kedves Irono! Szeretnem szivbol megkoszonni a sok oromet amit kedves irasai okoztak es okoznak nekem. A vendegkonyvebol latom hogy hatalmas a rajongoi szama (es hanyan lehetnek meg a nagyvilagban??), de a mi csaladunkban mar tobb generacio szereti a \"Mazsolat\" es orizni fogjuk, illetve igyekszunk tovabbadni a meseket itt, Angliaban is!
Koszonettel es mely tisztelettel:
Monika Robinson


107.:2006. October 31. 19:12
Név:Sz.Gábor Ágnes
Hozzászólás:Diákjaim nevében is boldog születésnapot, jó egészséget, újabb meséket kívánok. Tisztelettel, szeretettel: Sz.G.Á.


108.:2006. October 31. 19:12
Név:NJ Krisztina
Hozzászólás:Nagyon sok szeretettel köszöntjük születésnapja alkalmából!
109.:2006. October 31. 19:12
Név:Stenzel Rita
Hozzászólás:Köszönöm a gyerekkoromat Neked és az anyukámnak, apukámnak.


110.:2006. October 31. 19:12
Név:Molnár Lajos
Hozzászólás:Életem 40 évéből a legszebbeket köszönhettem tehát Önnek. Köszönöm.


111.:2006. November 4. 01:44
Név:Pap Gábor
Hozzászólás:Tisztelt Írónő!
Néhány perccel ezelőtt 12 éves nagyfiam megkérdezte tőlem, vajon hány éves lehet Bálint Ágnes, a Szeleburdi család írója. Mivel magyartanár létemre nem tudtam válaszolni, az internethez fordultam segítségért, és nagy örömmel fedeztem fel a honlapját, valamint azt, hogy éppen a napokban volt a születésnapja. Nagyon sok szeretettel kívánok boldogságot és jó egészséget Önnek, akinek annyi szépséget és vidámságot köszönhetünk - így többes számban, mivel úgy érzem, nemcsak nekem, hanem családom minden tagjának \"személyes ismerőse\". Valamikor - vagy negyven éve - Kuvik Kelemen és Sün Sámuel kollégájának készültem, bőszen írtam - és olvastam - a Csőr egyetlen példányban készült számait. Mazsolával és Manócskával feküdtem-ébredtem, volt Böbe babám - fiú létemre -, gyermekeim pedig ugyanígy kicsi koruk óta ki tudja hányszor meséltették el maguknak a Futrinka utca összes lakójának történetét.
Mindannyian köszönjük, és még egyszer boldog születésnapot kívánunk.
Szeretettel
Pap Gábor és családja


112.:2007. February 4. 09:35
Név:Csabai Csaba
Hozzászólás:Tisztelt Írónő!
Örömmel olvastam, hogy Az elvarázsolt egérkisasszony című meséjét megfilmesítik.
Gratulálok!


113.:2007. February 14. 14:36
Név:Bálint Ágnes
Hozzászólás:Örülök hogy ilyen névrokonom van :)


114.:2007. February 23. 19:17
Név:Bogi
Hozzászólás:Köszönöm azt a kedves aranyos mesét ami Mazsoláról szól.

Bogi, 9 éves


115.:2007. February 24. 12:14
Név:Panna 5 éves
Hozzászólás:Köszönöm , hogy ilyen szép meséket írt nekem és a barátaimnak.


116.:2007. March 13. 10:11
Név:Vági Barnabás
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Vági Barnabás 6 éves kisfiú vagyok. Nagyon szeretem a meséidet amiket írtál,nagyon sokat szoktuk olvasni őket.
Délután és este is azokat olvassa Anya. Labdarózsát,Mazsolát,Gücülkét. Nagyon szépek a meséid!
Remélem elolvasod amit Anyával írtunk és, hogy jól vagy!
Szeretettel:Barni


117.:2007. March 19. 20:51
Név:tarcsafalvi Sándor
Hozzászólás:Üdvözlöm
Nagyonelvarázsolta a gyerekemet egyik önáltal írt könyvecskéje de sehonansem tudjuk megszerezni, és ebben kérném a segítségét ha lehetséges. A könyv címe \" Iskola a faliszekrényben\"

Köszönettel

Tarcsafalvi Sándor (Apuka)


118.:2007. March 20. 17:37
Név:fg
Hozzászólás::)


119.:2007. March 20. 17:39
Név:fg
Hozzászólás:imádom a könyveit!!!

szupik!!!!!!


120.:2007. March 28. 14:56
Név:Tóth Adrienne
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes,

A havi meseválasztási lehetőséget ezúton szeretném igénybe venni, mert a megadott emailcímre technikai okok miatt a levél nem ment el.

Hosszú ideje motoszkált a fejemben egy történet egy mese, amelyet még kiskoromban olvastam vagy olvasták a szüleim. Csak annyira emlékeztem belőle, hogy emelet is és boszorkány is van benne. Ígyhát nekiültem a interneten keresgélni s találtam az ön oldalára. Amennyiben megoldható a hetedik emeleti boszorkány c. mesét szeretném újraolvasni.

Köszönettel

Tóth Adrienne


121.:2007. April 5. 11:03
Név:dr. Horváth János
Hozzászólás:Mind a négy gyerekem nevében köszönöm azt a sok értéket, amelyet a meséi közvetítettek az elmúlt években. Felnőtt emberként a magyar \"mesevilág\" egyetlen szinte aggodalom nélkül átvehető bázisát jelentették az Ön munkái gyermekeink számára.
Mi is ezeken nőttümk.
Az Isten áldja meg minden jóval!
Szeretettel: Horváth János


122.:2007. April 12. 17:38
Név:bettina
Hozzászólás:Kedves Ágnes néni!
Nagyon szeretem a meséit. Most a Mi újság a Futrinka utcában?-t olvasom. Remélem jól tetszik lenni és még sok szép könyvet fog írni! Sok szerencsét!
Bettina123.:2007. April 19. 10:41
Név:Szulimán Nikoletta
Hozzászólás:Tisztelt Szerkesztőség!
Hihetetlen örömmel láttam,illetve fedeztem fel ezt az oldalt.Gyermekkorom nagy \"szerelme\" Mazsola volt,és rendelkezem egy darabokra tört kislemezzel,melyen Mazsola énekel.Ezt gyermekkorom óta örzöm és antikváriumokban mindig nézem hátha valahol megtalálnám,de még eddig nem sikerült.Ezért szeretném a segítségüket kérni abban,hogy hogyan tudnék Én ehhez hozzájutni?
Köszönettel:Szulimán Nikoletta


124.:2007. May 10. 23:59
Név:F.Békési Erika
Hozzászólás:Kedves Ágnes!
Olyan sokan és sokféleképpen dícsérték, méltatták már Önt, hogy nem hiszem, hogy bármi újat tudnék írni. Nagyon jó lenne beszélgetni, hallani egy ilyen széplelkű embert, amilyen Ön, kedves Ágnes. A gyerekszíveknek pont ilyen hangra van szükségük, de nekünk, felnőtteknek is olyan jól esik olvasni a történeteit.
Én Mezőfalvi születésű vagyok, a lelki mesevilágon túl -Adony kapcsán - egy kicsit így is közelinek érzem magamhoz Önt. Sok szép napot, derűt és egészséget kívánok még sok éven át! Szeretettel: F.Békési Erika


125.:2007. May 12. 11:54
Név:Metlesichné Fenyvesi Edit
Hozzászólás:Kedves Ágnes!

Azok voltak a szép idők, mikor esténként felhangzott a Cicavízió zenéje. Értékes, értelmes és kedves meséket álmodott meg, amelyeket ma minden jóérzésű ember igyekszik tovább adni a gyerekének. És még egy kis ráadás: engem a férjem Böbe babának hív. :-)
Tisztelettel üdvözlöm: M-né F. Edit


126.:2007. May 16. 14:20
Név:Nagy Endréné Lovas Andrea
Hozzászólás:Tisztelt Bálint Àgnes!

Egy pár mondatban szeretném jelezni, hogy nagyon nagy csodálója és tiszelöje vagyok. 28 éves anyuka vagyok, magyar családommal Németországban élünk. Mindkét gyermekemnek (6, 3 év) az Ön csodálatos meséi a kedvencei, a férjemmel pedig egy idöben esténként, amikor a gyerekek már aludtak szinte naponta megnéztük a Mazsola és Tádét:), bár minden müve kedves elöttünk. Nagyon nagy hálával és köszönettel tartozunk értékes és szép meséiért. Remélem, hogy üzenetem - ha eljut Önhöz, a legjobb egészségben találja. Ha tehetem müveit németül is megkeresem és német ismeröseim figyelmébe is ajánlom. Minden jót kiván a legöszintébb tisztelettel:Nagy Endréné Lovas Andrea127.:2007. May 28. 19:19
Név:H.R.
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes Írónő!

A mai világban a gyermekek agresszív, adrenalin-növelő meséket néznek, minek következtében ők maguk is ilyenné válnak. Testvéreim nincsenek még négy évesek, de nem telhet egy úgy nap náluk, hogy ne néznék meg Mazsolát, a Futrinka utcát... Séta közben, vagy bármilyen mozgáskor gyakran ismételgetik Morzsa kutya futásakor elhangzott monológot, miszerint \"Én vagyok az edzett eb, nincs is nálam edzettebb!\" Sokszor elgondolkoznak rajta, Mazsola miért is ilyen, sőt, maguk is eljátszák a jeleneteket. \"Most te vagy a Tádé, és én kiborítalak a talicskából!\" Mindig nagyokat nevetünk rajtuk, megdicsérjük őket, hogy ügyesen figyeltek az apróbb részletekre is. Ugyan Frakkot a TV-ben is meg tudnák nézni, mégis imádják a hagyományos diavetítőt, ahol Frakk Irma néniekhez kerülésének pillanatait eleveníthetik fel.
Mint már sok előttem szóló megjegyezte: köszönöm, köszönjük, hogy van még mentsvára a kisgyermekeknek, ahova menekülhetnek, ha sok a \"csúnya\" mese a TV-ben...és az a mentsvár mondjuk a Futrinka utca...


128.:2007. June 1. 11:30
Név:Horváth Csaba
Hozzászólás:Tisztelt Bálint Ágnes !

Először is köszönöm , hogy létrehozott minket \"Mazsolákat\" ! És utólagos engedelmével csináltam az iwiw-en egy mazsolás regisztrációt és már kb 2600 bejelöléssel ! :) Nagyon sok képet kaptam innen onnan és természetesen a honlapjáról is felhasználtam az írásokat és a képeket hozzá ! Hogyha van ellenvetése kérem jelezze és azonnal azokat a dolgokat törölni fogom melyek önnek nem tetszenek ! Tervezem egy mazsola találkozó létrehozását de még nem tudom hogy mekkora lehet rá az érdeklődés !


Tisztelettel : Horváth Csaba ( Mazsy )


129.:2007. June 5. 15:11
Név:Kinga
Hozzászólás:Csodálatosan szépek a meséi, nagyon köszönjük azt a sok csodát, nevetést, gyermeki huncutságot, életet amit adtak!!
Wass Albert meséivel együtt a legszebb mesék, amit valaha olvastam!!!


130.:2007. June 12. 12:03
Név:Balik Yvett
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Nagyon szeretném megköszönni elsősorban Mazsolát, az örök kedvencet!
36 éves vagyok, de ha tehetm még most is megnézem!
3 éves unokaöcsémmel a mai napig együtt \"olvasgatjuk\" az akkoriban megjelent fekete-fehér könyvet, pedig van sok szép színes könyv is a polcán!
Ez az első, aztán esetleg jöhetnek a többiek!
Mégegyszer nagyon köszönöm!!!!

Tisztelettel: Balik Yvett


131.:2007. August 10. 07:18
Név:Kovács Zsolt
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Mint elöttem sokan mások, én is nagyon köszönöm a sok gyönyörű mesét, melyek gyermekkoromat és álmaimat tették sokkal színesebbé még fekete-fehérben is.
Sok örömet, egészséget, boldogságot kívánok még hosszú éveken át!

Zsolt
Florida132.:2007. August 10. 20:30
Név:Szalóki Emese
Hozzászólás:A repülő dívány teljesen elvarázsolt , újra gyereknek éreztem magam,eszembe juttatta a nagyanyám csókáját, újra az orrombn éreztem a régi búvóhelyek illatát a bokrok alatt.Milyen közel voltunk gyerekként a természethez , úgy kellene élni hogy ez az érzés ne felidéződjön , hanem nap mint nap ott legyen velünk ,és tovább adhassuk a gyerekeinknek is.133.:2007. August 17. 15:36
Név:Pallós Györgyi
Hozzászólás:Édes, Drága Ágikám!

Örülök, hogy végre rátaláltam a honlapodra! Nagyon-nagyon sok szeretettel üdvözöllek! Könyveidet, leveleidet - melyet nekem írtál - még most is szeretettel örzöm, s örömmel olvasgatom.
Jó egészséget kívánok sok-sokszeretettel:

Györgyi


134.:2007. September 20. 20:12
Név:Holczman Ilona -Margit
Hozzászólás:Kedves-kedves,nagyon kedves Ágnes,hatodikosaim is felfedezték,mily nagy öröm az Ön könyveit olvasni.El sem hiszik,hogy már őszülő tanárnénijük is imádta a Futrinka utca minden lakóját,majd a szeleburdi családtagokat,mikor annyi idős volt,mint most ők.Köszönjük ezeregyszer,szeretettel Holczman Ilona és diákjai.


135.:2007. October 10. 19:03
Név:Bogi
Hozzászólás:
Kedves Bálint Ágnes!
Nagyon köszönöm azt a sok mesét. Megvan a Mazsola,Mazsola és Tádé,Megint Mazsola,Szeleburdi család sőt a Mazsola és Tádé megvan DVDn na meg persze a Frakknak szinte minden részét láttam! Ja,és persze a Labdarózsát se felejtsük el!


136.:2007. October 21. 19:49
Név: Ágnes
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes, közelgő születésnapja alkalmából nagyon sok boldog órát és egészséget kívánok.
Családunk nagy kedvence az \"Elvarázsolt egérkisasszony\", sőt elsős tanítványaim is megszerették (és többen meg is vásárolták) miután elkezdtem mesélni nekik. (Most, másodikos korukban is követelnék, hogy meséljem nekiik, pedig már kívűlről fújják...) Testvérem (24 éves!:) )most karácsonyra megkapja tőlem a \"Szeleburdi család\"ot,mivel nem tudunk betelni vele, és még nincs saját példányunk.
Még egyszer köszönöm a nekem, családomnak és kis tanítványaimnak adott tartalmas órákat.


137.:2007. October 24. 20:18
Név:Kovács Gábor
Hozzászólás:Nem is tudom mit írjak.Az biztos, hogy az én generációmnak sokatjelentett Mazsola és a többiek.Köszönöm a sok vidám napot,amit szerzett nekem ill. a családomnak.


138.:2007. October 27. 10:38
Név:Vera
Hozzászólás:Kedves Írónő!
Kisfiam kiolvasta élete első könyvét, a Szeleburdi családot.

Tisztelettel: egy anyuka aki próbálja az olvasás felé terelni fiát az Ön segítségével.


139.:2007. October 27. 15:07
Név:Radó Iván
Hozzászólás:Gratulálok Írónő születésnapján! Még szórjon szét némi jóságot a földön, hátha eltalál valakit a repülő sok egyéb dolog helyett. Hitünk, hogy a jók vannak többen, néha már csak irodalmi kategóriának tűnik, de műveiből ez cseng ki.


140.:2007. October 31. 21:00
Név:Natkay Ilona
Hozzászólás:Kedves Írónő!
Hároméves gyerekeink imádják a Futrinka utca és Mazsola történeteit. A gyerekkoromban a még Ön által dedikált könyvekből és a hetvenes években vásárolt diafilmeken keresztül találkoztak először velük. Ha Adonyba megyünk a nagyszülőkhöz, lelkesen emlegetik, hol lakott a Mazsola \"írónénije\". Köszönjük a sok mesével töltött percet további boldog éveket kívánunk!
Natkay Ilona


141.:2008. January 21. 12:28
Név:Csabai Csaba
Hozzászólás:Névnapja alkalmából sok szeretettel fogadja jókívánságaimat!


142.:2008. January 29. 22:14
Név:Rákai Orsolya
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes, Ági néni - nem tudom, hogyan szólíthatnám, hogy tiszteletemet és szeretetemet valahogy érzékeltessem,
ahogy annyian ebben a vendégkönyvben, én is szeretném megköszönni gyerekkorom meséit. Első kedvenceim és első elolvasott könyveim közt voltak, a Mazsolát még (sajnos rettenetesen korán meghalt) nagyapámtól kaptam, aki akkoriban a Móra Kiadó munkatársa volt (Rákai István). Alsó tagozatos koromban számtalan harisnyából készítettem Böbe babát pontosan a könyvben leírtak alapján, még dobozágyat is csináltam neki, hátha az enyém is életre kel majd, mint Bálint Ági nénié...
Két kisgyerekem, egy lassan három éves kisfiú és egy másfél éves kislány szintén Mazsola-, Vízipók-, és Tévémaci- (!) rajongó. Örülök, hogy van honlapja, örülök, hogy a meséit kiadják DVD-n és könyvben is újra, örülök, hogy JELEN VAN - és maradjon is! - a mostani gyerekek életében is.
kicsit úgy érzem, mintha személyesen próbálnék köszönetet mondani, ezért nem tudom igazán kifejezni magam
Jó egészséget, sok örömet és boldogságot kívánok - legalább egy ezredrészét annak, amit Bálint Ágnes adott a mai, a régebbi és a még régebbi gyerekeknek!


143.:2008. February 28. 21:28
Név:Hunyadi Károly
Hozzászólás:Tisztelt Bálint Ágnes!
33 éves korom ellenére a mai napig elérzékenyülve nézem Mazsola és Tádé kalandjait! Köszönjük, hogy ezekkel a csodálatos történetekkel felejthetetlenné tette számunkra gyermekéveinket. További jó egészséget kívánok Önnek! Tisztelettel: Hunyadi Károly


144.:2008. March 20. 20:56
Név:Szabó Eszter
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Imádjuk férjemmel meséit, mindketten ezeken nőttünk fel, és most van alkalmunk kisfiunkat is megismertetni velük, aki teljes ámulatban hallgatja őket, és szintén az Ön meséi a kedvencei.

Köszönjük, amit eddig adott nekünk az élethez, és kívánunk Önnek mindent, amit önmagának kívánna!

Üdvözlettel, szeretettel:

Szabó Eszter145.:2008. March 27. 23:43
Név:Ipacs Ilona
Hozzászólás:Amikor még a szomszédság együtt nézte \"A\"televíziót és mi gyerekek tátott szájjalnéztük a \"beszélő\"bábukat---de jó is volt.Kortársaim nevében is köszönöm kedves Bálint Ágnes,velünk most is itt élnek még Böbebaáék és társik -visszahozzák falusi fiatalságunkat.-egy nyugdíjas meseolvasó.


146.:2008. May 7. 22:00
Név:Cziegler Orsolya
Hozzászólás:Drága Írónő, illetve kedves Leánya!Szeretném megkérdezni, hogy a Foltoskönyökű c. könyvet hol lehetne megkapni, vagy megtekinteni? Az életrajzában olvastam e könyvről, és nagyon szeretném elolvasni.A legjobbakat kívánva maradok tisztelettel.Cziegler Orsolya


147.:2008. May 13. 18:53
Név:Hoch Tibor
Hozzászólás:Sikerült hozzájutnom egy Mazsola bábuhoz! :-))


148.:2008. May 16. 13:09
Név:Heidrich Attila
Hozzászólás:Az utóbbi időben a \"Lepke az írógépen\"-t olvastuk a gyerekeinknek, csodálatos élmény volt!

Köszönjük!


149.:2008. June 19. 17:51
Név:Pusztai Csaba
Hozzászólás:Ha csak tizedennyi dolgot, tized ilyen jo minosegben sikerulne krealnom es
tizedennyire tennem szebbe sok generacio felcseperedeset munkaval toltott
eveim alatt, mar boldog lennek. Csak irigykedni tudok.

Pusztai Csaba
(33, Eger)


150.:2008. June 19. 19:24
Név:Vass Tamás
Hozzászólás:Üdvözletem!

Nagyon szépen köszönöm!
Élményt adott ez a honlap, kezdem érteni,
hogy a \"bulvár\" ellenére lehet igazi értékekkel
megtölteni az Internetet!

Vass Tamás151.:2008. June 20. 00:05
Név:Én
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes! Köszönünk szépen mindent!


152.:2008. June 20. 08:16
Név:38 éves férfi, családfő
Hozzászólás:Kedves Ágnes néni,

az Ön munkája, fáradozása miatt is lett a gyerekkorom olyan gazdag és boldog, mint amilyen volt (pont miakor nyílott az értelmem, akkor jöttek Frakkék, Mazsoláék, Cicamicáék).

Áldja meg a Jóisten ezért ezerszer!
Köszönöm szépen.


153.:2008. July 6. 21:21
Név:sántha nelli
Hozzászólás:Kedves Ágnes néni!
Én 13 éves vagyok.Legtöbb könyvét olvastam és mind nagyon tetszett.Ma fejeztem be Lepke az írógépen c.művét.Elbűvölő minden története.Nekem a Cimborák,az Elvarázsolt egérkisasszony és a Lepke az írógépen c.művei tetszettek a legjobban.Remélem,hogy még kerülnek ki az Ön kezei közül új regények.Köszönöm,hogy ennyi szép mesét írt nekünk gyerekeknek,hogy ezáltal szebbé tegye nekünk a mindennapokat.
Szeretettel: Nelli


154.:2008. July 13. 11:25
Név:Volter Domonkos
Hozzászólás:De jó lenne Bálint Ágnestől egy dedikált könyv!
Volter Domonkos


155.:2008. July 13. 11:29
Név:Volter Domonkos
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes mikor fog dedikálni reméem minnél hamarabb és azt is remélem hogy még sok jó könyvet fog írni!

Volter Domonkos


156.:2008. August 13. 16:24
Név:Vass Boglárka
Hozzászólás:Kedves Hölgyem!

Nagyon szeretem már kiskorom óta a meséket és a verseket.Jó magam is írok meséket, de sajnos sikereket nem igazán éerk el vele. Májusban részt vettem egy szegedi meseíró pályázaton, ahol az én mesémet is a többi veresnyzőével együtt könyv formájában megjelentették. Arra szeretném kérni, hogy levelemre válaszoljon, és ha úgy gondolja nagyon szívesen küldök pár mesét, amirvel kapcsolatban várom a véleményét és a kritikáját is.

Tisztelettel: Vass Boglárka


157.:2008. August 15. 23:10
Név:Baka Lilla
Hozzászólás:Kedves Bálnt Ágnes Asszony.

Hálával és köszönettel tartozom Önnek, aki megteremtette gyermekkorom bájos meséit TV maci,Böbe baba,Cica mica és Mazsola és Manócska történeteivel.

Sok szeretettel üdvözölöm:
Baka Lilla158.:2008. September 10. 11:05
Név:pukiface
Hozzászólás:Kedves Ágnes, sokakkal együtt én is köszönöm, hogy a \"nehéz időkben\" igyekezett nekünk emberi értékrendet közvetíteni!

egy nagy gyerek;)


159.:2008. October 1. 19:21
Név:Linda
Hozzászólás:Kedves Bált Ágnes Írőnő!
Édesanyám egyik kedvenc regénye a Szeleburdi Család , és én is az ő könyvéből olvastam el amikor megtaláltam...nekem annyira tetszett ez a naplószerű leírás és a történet is, a Hajónaplót is elolvastam , egy kicsit elszomorított ,hogy nincsen folytatása ,biztos már nem is lesz, ha lenne annak nagyon örülnék , de akkor is ez a két könyv igazán nagyon érdekes és izgalmas egyben is.
Köszönöm , hogy Ön megírta ezt a két könyvet :)
Üdvözlettel :
Linda/12 éves/


160.:2008. October 22. 13:25
Név:Philhellena
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!

Fiammal együtt kívánunk születésnapja alakalmából jó egészséget!161.:2008. October 22. 20:24
Név:Fazekas László
Hozzászólás:Drága Bálint Ágnes!

Fazekas László vagyok Debrecenből.38 éves fejjel is pontosan úgy csodálom a munkásságát, mint gyermekként,amikor az egyik legnagyobb olvasási élményem a Szeleburdi család volt!Össze sem tudom számolni, hányszor olvastam el Radó kalandjait, minden egyes alkalommal ugyanúgy végig élvezve, szórakozva.Külön köszönet a könyvet illusztráló rajzaiért. Persze butaság csupán egyet kiemelni az Írónő meséi közül, hiszen van még jó pár kedves ismerős az Ön által megálmodott figurák közül!

Azt hiszem nem is lehet szavakba önteni, azt a hálát, amellyel generációk tartoznak Önnek cserébe a sok szép élményért!

Drága Ágnes Néni!

Az Isten éltesse!


Mélységes tisztelettel és rajongással: Fazekas László


162.:2008. October 24. 14:25
Név:Tóth Erika
Hozzászólás:Kedves Ági néni!
Most értesültem, hogy már nincs az élők sorában, de üzenem nagy-nagy szeretettel: Köszömöm az IGAZI MESÉKET, amin felnőttem, ott lehettem a Futrinka utcában, én is ringathattam Mazsola csuhéj babáját.... nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen meseíró, akire rajtam kívül ekkora szerettel és tisztelettel fognak emlékezni! Nyugodj Békében Ági néni!


163.:2008. October 24. 14:43
Név:Vati Zsuzsanna
Hozzászólás:Kedves Ágnes!

Nagyon hosszú élete során annyi örömöt szerzett millió sok embernek, mesékkel, versekkel. Önnek is volt valaki, aki ennyire boldoggá tette, remélem! Hiányozni fog és sosem felejtjük el! Ha valaha lesz gyermekem, biztos be fogom neki mutatni majd Vízipók-csodapókot, Mazsolát és Tádét és a többi oly kedves alakot! Vigyázzon ránk odafentről! :((((


164.:2008. October 24. 14:57
Név:Hanzély Mátyás
Hozzászólás:12 éves lányommal a mai napig nézzük a youtube-on lévő Bálint Ágnes alkotásokat, gykori esti szórakozás.
Igaz a Harry Pottertől jutottunk el idáig, párhuzamosan nézte a B.Á. meséket és a HP-t, ösztönösen B.Á meséit választotta.
Hiába ez nem a profitorientációról szól.
Bár lenne most egy hasonló emblematikus gyermekíró!
Szeretettel tisztelgünk emlékének!


165.:2008. October 24. 15:07
Név:Gergely Sándor
Hozzászólás:Szívem mélyéből gyászolom Bálint Ágnest. Vele, úgy érzem, az én fiatalságom is elment örökre. Azonban bízom abban, hogy az égi Esti mesékben, egyszer újra átélem azt az örömöt, amit gyerekként éreztem a \'60 -as években, nézve a közismert mesefigurák kalandjait. Akkor, én magam is köztük élőnek éreztem magamat. A mai gyerekeknek fogalmuk sincs, miről maradnak le. Nekik egészen mást jelent már a mese fogalma is, mint anno nekünk. Amíg élek, szívesen emlékszem azokra az időkre, amikor gyerek, fiatal voltam.


166.:2008. October 24. 15:31
Név:Kapitány Gabriella
Hozzászólás:Épp a Futrinka utcát nézik a \"gyerekek\" - a 35 éves lányom és a 14 éves unokám.
Órák óta nem kattintottam a Hírkeresőre.

Köszönjük a meséket...167.:2008. October 24. 15:34
Név:Inimma
Hozzászólás:R.I.P.


168.:2008. October 24. 15:34
Név:Monika Robinson
Hozzászólás:Nehez szavakba foglalni hogy mit erzunk a mai napon: szomorusagot, banatot, ugyanakkor oromet es halat, hiszen Balint Agnes nem tud eltunni az eletunkbol. Itt hagyta nekunk Mazsolat, Manocskat es meg sok gyerekkori baratunkat, akik tovabbra is szinesebbe, szebbe fogjak varazsolni eletunket. Micsoda kincset orokoltunk! Ezt adjuk tovabb gyermekeinknek, mikozben a szeretett Irono emleket mely tiszteletben fogjuk tartani.
Monika Robinson


169.:2008. October 24. 15:35
Név:Dr. Varga László
Hozzászólás:Drága Bálint Ágnes!

Köszönöm a sok szép élményt, varázslatos gyermekkorom csodáit. Maradandó értéket alkottál. Nyugodjál Békében!


170.:2008. October 24. 16:16
Név:gábornok
Hozzászólás::***


171.:2008. October 24. 16:31
Név:Vért András
Hozzászólás:szomoruan bucsuzunk,de a szivunkben,a konyvespolcon es dvdken velunk el tovabb! koszonjuk a generacioknak nyujtott kedves,tehetseges es ertekes munkat!
egy olvaso


172.:2008. October 24. 16:39
Név:Orosz T Csaba
Hozzászólás:Őszinte fájdalommal búcsúzom a mesék nagy királynőjétől. Maradnak még velünk kis hősei, akikben örökké élni fog. Csaba


173.:2008. October 24. 16:43
Név:B.A
Hozzászólás:Köszönöm gyerekkorom meghatározó meséit.
Nyugodjék békében!


174.:2008. October 24. 16:48
Név:RiGó ÉVA
Hozzászólás:Sajnos ÖN már nem olvassa ezeket a sorokat,de biztos,hogy most az ANGYALOK öRÜLNEK,mert sok szép \"EMBERI\" mesére táthatják a szájukat!
NYUGODJON BÉKÉBEN!


175.:2008. October 24. 16:52
Név:Bettina
Hozzászólás:Megrendülve olvastam a szomorú hírt, mintha egy kedves családtagot, egy közeli jó barátot vesztettem volna el.
Őszinte részvétem a családnak.176.:2008. October 24. 16:58
Név:Varga Zoltán
Hozzászólás:Nyugodj Békében!!!


177.:2008. October 24. 17:11
Név:Oross Szilveszter
Hozzászólás: Nem köszönhetem meg elégszer Istenem, hogy Magyarnak születhettem és ezért nem fosztottál meg attól, hogy eme életmű hatására emberré válhattam!

Örökké a szívünkben él tovább!
R.I.P.

178.:2008. October 24. 17:23
Név:Petz Raymund
Hozzászólás:Ugyan már 44 éves vagyok, de a Frakkot és a Kukori, Kotkotád a mai napig őrzöm videón és dvd-n, s sokszor meg is nézem őket. Bálint Ágnes alkotásai kortalan remekművek, amelyekért hálásak vagyunk mi is és a gyermekeink is. Köszönjük! Nyugodjék békében, drága Ágnes! S a családja fogadja őszinte részvétem!


179.:2008. October 24. 17:33
Név:Pál Tímea
Hozzászólás:KÖSZÖNÖM a sok szép mesét
szép álmokat
egy Mazsola


180.:2008. October 24. 17:35
Név:
Hozzászólás:Nyugodjék Békében!


181.:2008. October 24. 17:41
Név:Bánszki Kristóf
Hozzászólás:Mély fájdalommal olvastam az elmúlt percekben a szomorú hírt. Kívánok, örök nyugalmat és köszönök mindent, Kukoritól, Böbe babáig. Köszönöm a gyerekkormat megszépítő meséket, könyveket, a televíziós sorozatokat, mindazt amit a mesék által kaptam. Örömet, nevetést, jókedvet.


182.:2008. October 24. 17:43
Név:Takács Márta
Hozzászólás:E szomorú nap alkalmával üzenem minden Médiával foglalkozó érintettnek , hogy ne hagyják elnyomni e kítűnő egyéniség gyönyörű, gyermekeknek szóló alkotásait! További rendszeres műsorral, alkotások kiadásával szerezzenek örömet azoknak a kismanóknak és nagyobb, már iskolásnak is, akik még ezután ismerhetik meg azokat. Mi már az unokánknak mesélünk, vetítünk a 25-30 éve megőrzött könyvekből, újonnan kiadott DVD-ről, CD-ről nagy-nagy örömmel. Köszönjük Bálint Ágnes, nyugodjon békében !


183.:2008. October 24. 17:58
Név:Mariann
Hozzászólás:Isten nyugosztalja Bálint Ágnest, a valaha volt legnyagyobbak egyikét! Kevés olyan ember van az országban, akit mindenki egyformán sirat, ő ilyen.
Generációkat nevelt fel, szépre-jóra nevelt, felmérhetetlen, mennyit adott az embereknek!
Díszpompa járna neki és nemzeti gyásznap. A legkevesebb, amit megérdemel.


184.:2008. October 24. 18:02
Név:Egy Mazsola
Hozzászólás:Köszönjük.
Nyugodjon békében, halhatalanságban!


185.:2008. October 24. 18:06
Név:Trautmann-né Mészáros Melinda
Hozzászólás:Fájó szívvel búcsúzunk Bálint Ágnestől aki Adony szülötte. Azt a sok-sok mesét és kedvességet amit tőle kaptunk nem felejtjük el. Szerettük volna felköszönteni a 86. születésnapján, sajnos elkéstünk. Mint minden évben most is a Bálint Ágnes Olvasási versennyel nem hagyjuk elfelejteni a Dunához, Adonyhoz szülőfalujához kötődő írónőt.Mindig nagy szeretettel látogatott el hozzánk és tanítványainkhoz amikor csak hívtuk. Nyugodjon békében!


186.:2008. October 24. 19:10
Név:Kormos Zsolt
Hozzászólás:Most hallottam a tv-ben a hirt,és az én boldog és örömökben gazdag gyermekkoromnak egy része ment el,de a csodálatos mesék minig itt lesznek,és az emlékekben örökké élni fognak,az a tiszta világ amit Ő megteremtett az sose fog elfelejtödni számomra.

Nyugodjék,békében és fájdalmában a családnak osztozunk mi is ....


187.:2008. October 24. 19:14
Név:Valéria
Hozzászólás:Köszönöm MAZSOLÁT és a többi szép mesét, gyermekkorom legszebb meséi voltak ezek.
Öszinte részvétem a családnak.
Valéria Szlovákiábol


188.:2008. October 24. 19:31
Név:Henczi Ilona
Hozzászólás:...egyszer gyermekkoromban eljött az iskolánkba Bálint Ágnes(Sümegcsehire) és elmesélt egy mesét a sok közül.
Akkoriban felfoghatatlan volt,hogy személyesen az irónőt láthattuk.

Életében rengeteget alkotott,amiért generációk sem fogják elfelejteni.
Hát adjuk tovább meséit!

Emléke örökké él!


189.:2008. October 24. 19:37
Név:Elektrolakatos
Hozzászólás:Nyugodjék békében, most már az égieknek készíti a meséket! :*(190.:2008. October 24. 19:54
Név:TCH
Hozzászólás:Nyugodjék békében. :\'(


191.:2008. October 24. 20:33
Név:Viszket Károlyné
Hozzászólás:Kedves Ágnes!
Ha fele annyi szeretetet kap ott fenn,mint amennyit ön adott itt lenn,akkor örülhetünk,hiszen jó helyre került.Köszönjük!!!


192.:2008. October 24. 20:42
Név:Czerny Róbert
Hozzászólás:A magyar állatvédelmi törvény az állatok képességét az öröm kifejezésére és az emberek erkölcsi kötelességét az ő jó közérzetük biztosítására rögzíti: 1998 óta.

Bálint Ágnes olyan közel volt egész életében az állatokhoz, a természethez, hogy mindezekről többet tudott egy jogszabálynál - már jóval 1998 előtt.

Egész népét tanította \"nem középiskolás fokon\" az óvodától az egyetemig. Mert megszámlálhatatlan szülő vitte magával (a hatvanas évektől) óvodás korának kedves Bálint Ágnes könyveit a sok-sok költözködés során is, hogy aztán felnőttként (újabb gyermekkorának kezdetén) a saját nebulóinak mesélhessen azokból: elbeszélve, hogyan beszélgetnek, éreznek az állatok és a természet köröttünk.

Bálint Ágnes nem fog hiányozni... mert aki mindig velünk van, nem hiányozhat. Én épp a múlt héten, egyik este láttam Őt egy keresztespók szemeiben: mert eszembe jutottak \"Keresztes Barátom\" szavai arról, hogyan is vadászik ő... és vigyáztam arra, hogy a seprűnyéllel nehogy leüssem a hálóját, még a nagy őszi peterakás előtt!

Bálint Ágnes sok-sok állatorvost, biológust, zoológust, etológust, állatkerti állatgondozót stb. indított el a pályáján: s ők talán nem is sejtik, hogy a gyermekkor olvasmányai (a Bálint Ágnes könyvek) mekkora szerepet játszottak évtizedekkel későbbi pályaválasztásukban. (Én meg állatvédelmi jogász lettem, és tudom, mekkor szerepet játszott.)

Vigyázzunk mindannyian Bálint Ágnes könyveire - attól függetlenül, hogy mi lett belőlünk és hogy hová repítette hálónkat az őszi szél -, arra az irodalomra, amely csak Fekete Istvánéval mérhető össze: amelyben a szépirodalom természettudományos pólyában sírdogál azért, hogy minden magyar kisgyermek magához ölelje.

Nyugodjék békében, Ági néni!

(Kérem a Családot, hogy Bálint Ágnes temetésének helyéről és idejéről tájékoztassa ennek a honlapnak az olvasóit!)

Tisztelettel:
Czerny Róbert


193.:2008. October 24. 20:48
Név:Botka Szabolcs
Hozzászólás: Nyugodjon békében!


194.:2008. October 24. 21:25
Név:Herskovits Ivan
Hozzászólás:Mély részvétem úgy is, mint a csodálatos szellemességgel, emberséggel és humorral megalkotott figurákat máig is csodáló olvasóé, és mint az édesanyám kedves, barátságos egykori szoba-, és munkatársa távoli alakjára,képére szeretettel emlekezőé.


195.:2008. October 24. 21:25
Név:Ádám Csaba
Hozzászólás:Lelkemben örökké megőrzöm gyermekkorom mesefiguráit, és utódaimmal is megismertetem Őket és Írójukat! Bennük élnek tovább!
Nyugodjon békében!
Őszinte tisztelettel!
Ádám Csaba


196.:2008. October 24. 22:11
Név:Peter NYC
Hozzászólás:Megdobbenessel olvastam a hirt... Sajnos megint egy rendkivul tehetseges es ertekes emberrel lettunk kevesebben... :-((( Hanyan nottunk fel az o mesein? Es nem szivesen gondolunk mindig vissza azokra?
Nagyon sajnalom, hogy eltavozott kozulunk.


197.:2008. October 24. 22:22
Név:Tomi
Hozzászólás:Nyuodjo Békében Ági néni!
Én is köszönöm azt a sos-sok szép emléket, amit a meséi adnak a mai napig nekem.


198.:2008. October 24. 22:49
Név:GYURKÓ Dániel Tamás és Családja
Hozzászólás:Köszönjük szépen a sok szép mesét!

Emma, Helga, Dani


199.:2008. October 24. 22:49
Név:Kriszta
Hozzászólás:Kedves Àgi Nèni!
Felnött fejjel ùjra olvastam a Szeleburdi családot, ami a mai napig az egyik kedvenc könyvem.
Én Nèmetorszàgban èlek es magyart tanìtok külföldieknek.Ez a könyv náluk is hatalmas sikert aratott ès örömmel olvassàk MAGYARUL :), ès ezáltal tanuljàk a magyar nyelvtan nehéz szépségeit.
Büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok ès hogy a mesèiden nöhettem fel. Gyermekeimnek is tovàbb fogom adni csodás meséidet és történeteidet.Örökre a szívünkben maradsz.
Tisztelettel hü olvasód: Kriszta


200.:2008. October 24. 22:51
Név:Veronika
Hozzászólás:Öszínte részvétem


201.:2008. October 24. 23:02
Név:magdi
Hozzászólás:őszinte részvétem a családnak!köszönöm azt a rengeteg bájos mesét,amin felnőttem.kukori,frakk...az otthonom jut eszembe,aho felnőttem.minden este vártuk a húgommal, vajon melyik mese következik.mostanában 6 éves fiammal nézzük ezeket a meséket.imádja a szeleburdi családot, a futrinka utca buksiját...és a keménykalapot (tudom, nem ide tarozik).igyekszünk elővenni a mi gyerekkorunk meséit,és cska azt nézheti. a fiam diafilmeket néz és már alig várja a hideg téli estéket,amikor össszebújunk és együtt diázunk....miért agresszív, buta rajzfilmeket vetít a tvmiért nincs szünidei matiné? hol vannak az ifjúsági filmek?a férjem elvitte a kisfiamat a kisbalatonhoz matula bácsi kumyhójához......imádta.hiányoznak ezek a gyerekműsorok...nagyon hiányoznak.


202.:2008. October 24. 23:09
Név:Berill
Hozzászólás:Imádtam a meséit! Ezekben örökké élni fog!
Remélem az angyalok is olvassák, vagy személyesen mesél nekik!
Nyugodjék békében!


203.:2008. October 24. 23:33
Név:Szijártó Márta
Hozzászólás:az Ő meséit nem lehet kinőni, elkísérnek és felnőtt korban is adnak még valamit, egy élhetőbb világot, ami azonban nem a szivárványon túl van, hanem itt, karnyújtásnyira... magyar tájon,szívtájon...
Köszönöm, Isten Veled.


204.:2008. October 24. 23:47
Név:Ágnes
Hozzászólás:Gyermekként, nagyon-nagyon szerettem a meséit,s még most felnőtt fejjel ,- a kisfiammal már- is szívesen nézem őket!!Hiszen ezek voltak az igazi MESÉK!!!Jó lenne,ha a mai gyerekek inkább ezeket a meséket néznék,a többi buta mesének nem nevezhető alkotások helyett.

Őszinte részvétem a családnak!!
205.:2008. October 25. 00:05
Név:Kátay-Fodor Imre
Hozzászólás:Örökre családommal marad mosolya, életbölcessége.....

Egy csillaggal tobb ragyog felettünk az égen megint.....


206.:2008. October 25. 01:08
Név:Gábor
Hozzászólás:Nyugodjon békében,egy valódi kincset vesztettünk el.


207.:2008. October 25. 01:43
Név:Gábor
Hozzászólás:Két évvel ezelőtt, amikor az első hírek szerint lába kélt Mazsolának és Tádénak, akkor senki sem értette a dolgot. Ezek a figurák sok évvel ezelőtt kisétáltak a mesékből, a már csak gondolatban létező fekete-fehér tévéink képernyőjéről, és szeretetszimbólumokká váltak. Ági néni utánuk indult ma. Ilyen életművet senki más nem hagy maga után.


208.:2008. October 25. 05:09
Név:kraj
Hozzászólás:Minimum egy angyal tetszett lenni. Köszönünk mindent. Isten vele.


209.:2008. October 25. 08:44
Név:Harcsa Gábor
Hozzászólás:Köszönjük!


210.:2008. October 25. 09:11
Név:magdi1955-75
Hozzászólás:
Minden magyar ismeri a meséit, ha a nevét nem is tudja már.211.:2008. October 25. 09:26
Név:Sziklai Szandra & Zoltán
Hozzászólás:Drága Bálint Ágnes!

Nincsenek megfelelő szavak a hálánk és nagyrabecsülésünk kifejezésére, a köszönetre, hogy nem csak gyermek korunkat, de minden napjainkat is szebbé, mese szebbé tette a kedves mesékkel, édes figurákkal. Tudjuk, az angyalok megirigyelték tőlünk azt a sok jót amit adott nekünk és most Ők a \"sorosak\".... Nyugodjon Békében!


212.:2008. October 25. 11:57
Név:Gyöngyi
Hozzászólás:Kedves Bálint Ágnes!
Mintha most lett volna, pedig már sok-sok éve, hogy a gyerekkönyvtárban kutattam a könyveit, egyik kedvencem a Szeleburdi család volt... Köszönöm a sok örömöt, és köszönöm az olvasás örömét is!
Nyugodjon békében
Gyöngyi


213.:2008. October 25. 12:10
Név:Kal Pintér Mihály
Hozzászólás:Ma reggel hallottam a szomorú hírt! :(

Elsősorban a családnak kívánok nagyon sok erőt! Elszomorodtam, de az mégis vígasztalt, hogy Bálint Ágnes sokmindent hagyott itt nekünk. Itt hagyta Károly bácsit, Szerénkét, Kukorit, Mazsolát, Szimat Szörényt. Kicsit anyukánk és nagymamánk volt, hiszen ha távolról is, de sokat mesélt nekünk. Mert ilyen az a bizonyos gyerekkor. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy kétszer beszélgethettem az írónővel. Szerencsés vagyok, mert Bálint Ágnes levélben térképet rajzolt nekem, így megtudhattam, hogy juthatok el Vecsésre, az otthonába. Ez pedig nem akármilyen térkép volt. Még lovaskocsi is volt rajta. Ilyen térkép alapján sokkal kelemesebb tájékozódni. Üdvözlőlapomra válaszolt, és természetesen akkor is kaptam tőle egy szép rajzot. Egyszóval egy tüneményes embert ismerhettem meg. Jó volt gyerekként az ő meséire elaludni. És ilyenkor nagyon szépeket álmodtam. Neki is ilyen szép álmokat kívánok. Isten nyugtassa őt békességben!


214.:2008. October 25. 13:27
Név:Jandris
Hozzászólás:több mint 15 évvel ezelőtt a Gücülke és cimborái volt az első könyv amit olvastam. Azt hiszem abból sikerült 7 évesen megértenem, hogy mi is az a barátság. Egyetemista korom óta minden vizsgaidőszak végén újra elolvasom, mert annyira hatással van rám. És persze ott van még Frakk, Tádé, és sorolhatnám...

Köszönök mindent! A családnak pedig részvétem szeretném kifejezni!


215.:2008. October 25. 13:38
Név:Nagy Anna és Gellért
Hozzászólás:Kedves Ági!

A mindannyiunknak írt csodálatos életművedet köszönjük, emlékedet őrizzük, valljuk, csak az hal meg, akit elfelejtenek.
Őszinte tisztelettel: Anna és Gellért


216.:2008. October 25. 14:45
Név:Nagyné Sónyák Ilona
Hozzászólás:Kedves Panni!

Ezúton fejezem ki részvétemet Édesanyád elhunyta alkalmából. Nagyon nehéz ilyenkor vigasztaló szavakat mondani, különösen egy szeretett Anya elvesztésekor, vigasztaljon az, hogy csodálatos tartalmas élete volt, őrizzétek meg az emlékezetét. Sok szeretettel Gondolok Rád: Sónyi


217.:2008. October 25. 20:13
Név:Zbyszewskiné Sándor Erzsébet
Hozzászólás:Kedves nekem mai napig első élményem,az \"Elvarázsolt egérkisasszony\"Lányomnak továbbadtam az élményt,ő már Mazsolával aludt el.Az ő általa szeretett könyveket most unokáim hallgatják olyan áhitattal,ahogyan a hosszú Óvodai évek alatt gyerekek százai,ezrei feledkeztek bele a mesékbe.Remélem, majd megmarad az ő gyerekeiknek is-így lesz általa szebb a világ!Köszönjük,Ágnes,folytasd az álmokat.Sajnos,már nem hallhatjuk.Legyen Neked könnyű a föld!


218.:2008. October 25. 20:30
Név:Rónai Katalin
Hozzászólás:Tiszta szívemből fogadjátok őszinte részvétem.


219.:2008. October 26. 01:39
Név:Bencsik Attila
Hozzászólás:Részvétem a családnak, Vele a gyerekkorom egy része is elment. 41 múltam.


220.:2008. October 26. 17:45
Név:Jobban Kati
Hozzászólás:Néha megállok az utcán, zsebembe nyúlok, úgy érzem, elvesztettem valamit. Otthon fiókokat nyitogatok, leveleket olvasok, régi ruhák zsebeit kutatom át. Máskor rajtakapom magam, hogy felhívok telefonon embereket, valamilyen ürüggyel faggatom őket, másról beszélek. Valamit elvesztettem.
Felébredek éjjel három felé, s egyszerre megértem: az álmot vesztettem el! Nem az éjszaka álmát, az alvás melléktermékét, azt a zagyva, édes sületlenséget, amely a nap
hulladékaiból és eltemetett vágyaim gőzéből sűrűsödik tüneménnyé. Hanem azt az álomszerű érzést, hogy a valóság mögött van értelem, melyet nem lehet szavakkal kifejezni.
Mi volt ez az álom? Miért fáj úgy, hogy nincs már? Miért kutatok utána? Az ifjúság volt? Nem tudom...
(Márai Sándor - Veszteség )

Megdöbbenve és mély fájdalommal értesültem róla, hogy Ági néni elment... elment örökre...
Vele együtt elment kicsit a gyermekkor, a szép emlékek, melyeket a meséin keresztül és Tőle személyesen is kaptunk... igen - igen, én abban a szerencsében részesültem, hogy ismerhettem ŐT személyesen is ! Fáj, hogy gyermekeinknek már nem írhat újabb és újabb olyan csodaszép meséket, melyeken mi az Ő jóvoltából felnőhettünk! Én a magam részéről soha nem fogom elfelejteni, s biztos vagyok abban, hogy gyermekeim is, hozzám hasonlóan, ismerni és szeretni fogják a meséit, s ezeken keresztül emlékét fenntartom....

Drága Réka ! Mind neked , mind a családod többi tagjának szeretném kifejezni mély és őszinte részvétem !

Nyugodjon békében Drága Ági néni !


221.:2008. October 26. 20:44
Név:Radó Iván
Hozzászólás:Megint leszakadt a világ egy darabja. Nincs illúzióm arról, hogy ezek a darabok nem nőnek vissza. Ugyanakkor valamiképpen meggyőződésem, hogy jobb neki így, mert akármennyit is hallott e világról, túl sok öröme mostanság nem lehetett benne.
Bálint Ágnes csillag volt és most azzá is vált. Az Isten tudja, mikor születik egy hozzá kicsit is hasonló személyiség, író, humanista.
Személyes életem része volt és az is marad. Ahol ő volt, ott volt a jóság határa.
Álljunk már meg az őrült rohanásban egy percre és emlékezzünk rá, őrizzük meg őt és magunkat legalább megközelítőleg olyannak, amilyennek ő látta-akarta látni-a világot.
Nekem speciel nem halt meg és nem is fog. Sajnálom, hogy személyesen nem ismerhettem.
Addig lesz élet a földön, amíg Böbe Baba létezik. Mikor ő is elmegy, bevégeztetett. Hát legalább ő maradjon Ági Néni, kérlek! Lehet?
Áldjon meg az Isten és legyen itt az ezerszer elmondott, szépségétől megfosztott, de valamiképpen még élő szó:
köszönöm!


222.:2008. October 27. 10:00
Név:ábris
Hozzászólás:a legjobb iró223.:2008. October 28. 08:53
Név:Vass Boglárka
Hozzászólás:Tisztelt Hozzátartozóo, kedves mese olvasók.

Nagyon szeretme Bálint Ágnes írónő meséit és könyveit, és szomorúan ért amikor megudtam hogy egy ilyen kedves írónő itthagyott minket. Ezúton is fogadja a kedves családtagja és a leánya is őszinte részvétemet, akivel csak e-mailen keersztül sikerült megismerkednem.

Üdvözlettel: Vass Boglárka


224.:2008. October 28. 11:31
Név:J. Tünde
Hozzászólás:Elment hát... Elment Ő. A Mesék Nagyasszonya. Nincs többé. Illetve dehogy nincs! Hiszen meséiben hagyta ránk mindazt a melegséget, boldogságot, nyugalmat, ami benne is élt, ami őt is motiválta! Ezek a mesék most csillagokként ragyognak ránk, világló ékkövek, amiket meg kell őrizni, hogy az utókor ne csak az erőszakos harcos, semmitmondó meséket élje, élhesse át, hanem a kedvességet, a békét, a harmóniát, amit Ő adott nekünk! Csodálatos mesék...!
A Mazsolát imádtam, a Labdarózsát ezerszer olvastam, betéve tudtam, az Egy egér kalandjait úgyszint, a Futrinka utca, Frakk, Kukori, Vizipók sorozatok pedig egyenesen szükséges tartozékai gyerekkorunknak.
Ne hagyjuk elveszni, mutassuk meg gyermekeinknek, unokáinknak, hogy mi számít az életben.

Ági néni, nyugodj békében! A Családnak részvétemet kívánom a nehéz napokban. :-(


225.:2008. October 29. 05:54
Név:Czerny Róbert
Hozzászólás:ÜZENET A VENDÉGKÖNYV OLVASÓINAK:
NOVEMBER 5-ÉN, 14.30-KOR EGY-EGY BÁLINT ÁGNES-KÖNYVVEL A KEZÜNKBEN VEGYÜNK RÉSZT A FARKASRÉTI TEMETŐBEN AZ ÍRÓNŐ BÚCSÚZTATÁSÁN! KÍSÉRJÜK EL A SORAI MAGUNKHOZ SZORÍTÁSÁVAL NAGY MESÉLŐNKET AZ UTOLSÓ ÚTJÁRA!


226.:2008. October 29. 16:17
Név:Kecskeméti Rajzfilmstúdió
Hozzászólás:A Kecskeméti Rajzfilmstúdió nevében az alábbi verssel búcsúzunk Bálint Ágnestől.

Halotti beszéd

Látjátok feleim, egyszerre meghalt
és itt hagyott minket magunkra. Megcsalt.
Ismertük őt. Nem volt nagy és kiváló,
csak szív, a mi szivünkhöz közel álló.
De nincs már.
Akár a föld.
Jaj, összedőlt
a kincstár.

Okuljatok mindannyian e példán.
Ilyen az ember. Egyedüli példány.
Nem élt belőle több és most sem él,
s mint fán se nő egyforma két levél,
a nagy időn se lesz hozzá hasonló.

Nézzétek e főt, ez összeomló,
kedves szemet. Nézzétek, itt e kéz,
mely a kimondhatatlan ködbe vész
kővé meredve,
mint egy ereklye,
s rá ékírással van karcolva ritka,
egyetlen életének ősi titka.

Akárki is volt ő, de fény, de hő volt.
Mindenki tudta és hirdette: ő volt.
Ahogy szerette ezt vagy azt az ételt,
s szólt, ajka melyet mostan lepecsételt
a csönd, s ahogy zengett fülünkbe hangja,
mint vízbe süllyedt templomok harangja
a mélybe lenn, s ahogy azt mondta nemrég:
„Édes fiacskám, egy kis sajtot ennék”,
vagy bort ivott és boldogan meredt a
kezében égő, olcsó cigaretta
füstjére, és futott, telefonált,
és szőtte álmát, mint színes fonált:
a homlokán feltündökölt a jegy,
hogy milliók közt az egyetlenegy.

Keresheted őt, nem leled, hiába,
se itt, se Fokföldön, se Ázsiába,
a múltba sem és a gazdag jövőben
akárki megszülethet már, csak ő nem.
Többé soha nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya.
Szegény a forgandó tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse.

Édes barátaim, olyan ez éppen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: „Hol volt...”,
majd rázuhant a mázsás, szörnyü mennybolt,
s mi ezt meséljük róla sírva: „Nem volt...”
Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.
Kosztolányi Dezső227.:2008. October 31. 07:57
Név:Fabula Bábszínház
Hozzászólás:\"Mily rövid az élet!...
Mint hullócsillag futása,
Mely földünk körébe jutva,
Lángra gyúl, és tűz-barázdát
Írva elszalad, gyorsabban,
mint egyet pillantanál.
Útja honnan jött? hová visz?...
Míg sötét volt, s ujra az lesz,
A világ-űr végtelenjén
Hol bolyongott? és hová fog?...
Ki tudná megmondani!
Míg tündöklött, addig élt.\"

(Arany János)

Őszinte részvétét küldi a Fabula Bábszínház az egész Családnak!

Felszeghy Tibor és Niklesz Ildikó


228.:2008. October 31. 11:58
Név:Varga Miklós
Hozzászólás:
A fájdalom mély, az emlék örök.


229.:2008. November 2. 15:56
Név:Károlyka
Hozzászólás:Minden kedves mesehősében ott lakik az a mérhetetlen szeretet és kedvesség,amely Bálint Ágnest is jellemezte élete folyamán!!A családtagokon kívül mesehőseiben is tovább fognak élni gondolatai és személyiségének minden kedves vonása!!
Vigyázzon magára,KEDVES ÁGNES a hosszú úton a mennyország felé!!Isten önnel!!


230.:2008. November 3. 19:02
Név:Bécsi Gizella
Hozzászólás:Köszönöm gyermekkorom boldog mesehőseit, és gyermekem boldog gyermekkorát a mesehősökkel. Leendő unokáimnak ugyanezt kívánom a mese világából.
Csak a teste távozik el, a lelke örökké velünk marad.


231.:2008. November 4. 10:33
Név:Lipovszky család
Hozzászólás:Hálát adunk a mennyei Atyának, hogy egy ilyen fantasztikus emberrel ajándékozott meg bennünket.
Bálint Ágnes meséivel, képzeletszülte figuráival örökre velünk és az eljövendő nemzedékekkel marad.

A viszontlátás reményében Lipovszky család
232.:2008. November 4. 10:50
Név:Butykay Emőke
Hozzászólás:Édes Pannikám és Ágikám, nagyon-nagyon elszomorított Édesanyátok halálának híre. Hatvan éve ismertem őt, szerettem bűbájos egyéniségét, tiszteltem csodálatos tehetségét. Most mindenki az írónőre emlékezik, de én tudom, milyen nyelvi tehetség volt, milyen remekül rajzolt, hogyan karolt fel minden elesett embert, veszendő állatot, és hogyan érte el kedvességével és segítőkészségével, hogy ezek mind bízzanak benne és szeressék.
Kívánom, hogy a Jóisten adjon nektek megnyugvást és vígasztalódást a gyerekekben és a kisunokában.
Szeretettel Emőke és Géza


233.:2008. November 5. 20:31
Név:Rákóczi Zsófia
Hozzászólás:Tisztelt gyászoló Család!
Volt szerencsém Ágit személyesen is ismerni,aTV-ben \"dolgoztunk\" egy irodában egy-pár évig.Természetszerető,vidám,egyszerü embernek ismertem,akivel mindig lehetett valamin szórakozni.A meséit éppúgy szeretem a mai napig is,mint régen.De nekem van egy ajándékom Tőle,egy vers,amit a névnapomra irt 1974-ben,kicsit megsárgult már a papir,de féltve őrzőm.
Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre,igy ezuton szeretném őszinte részvétem kifejezni.(Ha egyszer netán egy biográfia készül róla és szükség lenne rá, a verset szivesen \"kölcsönadom\")


234.:2008. November 12. 14:41
Név:Schiszler Zsolt
Hozzászólás:Bálint Ágnes emlékére

Nem másnak szánom e sorokat
Tiszteletem megírom magamnak
Eszmélésem némán kísérted
Műveiden át erősen figyelted.

Meséid védték az álmokat
Nem volt könnyű a feladat
Sokaknak nem jelent a szó sokat
Ki átélte, láthatta a helyes utat.

Óriás voltál a kicsik között
Gyermeki lélek mindenek előtt
Meséidben kiélted a lényed
Ránk hagytad a művészeted.

Kórházban feküdtem félve
Mazsolád volt lelkemnek része
Gyermeki hitem beléd vetettem
Soha nem csaltad meg kedvencem.

Talán nem is tudhattál róla
Büszkén hordta szellemed iskola
Csodálatos emberséged oktatta
Bábcsoportban nevedet hordozta.

Találkoztunk mi egykoron
Bár nem ismerhettél, tudom
Nekem mégis szép emlékem
Őrzöm magamban igen mélyen.

Vízipók a természetbarát
Törte át korának falát
Keresztes barátja hálója
A barátság méltó példája.

Frakk a nemes magyar vizsla
A macskáknak tréfás társa
Mellette Morzsa Morgó hangja
Minden kutya bölcs tanára.

Egy egér naplóján át mutattad
Milyen az emberi lét-tudat
Állatok és emberek világa
Szívekben a szeretet virága.

Szemem becsukom, mint régen
Hiszek még a szép mesékben
Mit általad megismerhettem
Átadom, ha engedi tehetségem.
235.:2008. November 14. 17:30
Név:Gergő
Hozzászólás:Bálint Ágnesnek nagyon sok remekműve volt.
Sajnos a Frakk sorozat Macskabál és Kolbászkiállítás című sorozatait nem tudtam megszerezni. Vajon ezeket kiadják még valaha? Szomorú lennék, ha nem :(


236.:2008. November 28. 08:40
Név:Tóth Krisztina
Hozzászólás:Akkor éreztem ilyen szomorúnak a napot, amikor meghalt Janikovszky Éva, tudom, hogy ez a világ rendje, de tényleg pótolhatatlan, különleges ember ment el megint... A Szeleburdi családot 16 ezerszer láttam, és a Kuckóban Doris kutya volt a kedvencem, olyan kutyát szerettem volna sokáig. Ön tényleg reneszánsz asszony volt.Köszönünk mindent!!!


237.:2008. November 29. 11:54
Név:KELEMEN LASZLO
Hozzászólás:Nagyon szomoru lettem a hir hallatan, Isten nyugtassa. *Egy regi rajongo*


238.:2009. February 15. 18:37
Név:Selmeczi Péter Ferenc
Hozzászólás:Én nagyon sajnáltam mikor a tévében bemondták hogy Bálint Ágnes meghalt!!!


239.:2009. March 5. 17:52
Név:M László
Hozzászólás:Igazán nagy örömmel tölt el hogy elmondhatom gyermek korom legjobb meséiben részt vett aktívan és a én gyermekeim is szeretik eme meséket .
Köszönöm , sajnos csak most láttam a szomorú hírt .
Nyugodjék békében .


240.:2009. May 1. 22:02
Név:Selmeczi Péter
Hozzászólás:Most a Szeleburdi családot olvasom és igen kiváló könyv!


241.:2009. August 30. 12:53
Név:DIETRICH Tivadar
Hozzászólás:Kedves feleségem zavartalan, édes gyerekkorát elevenítik fel a párbeszédek, bejátszott felvételek, végre látható, kinek köszönhetöek azok. DVDket. könyveket fogung megvásárolni, sajnos nincs saját fizikai, de annál több lelki gyerek, azoknak szükségszerü kedvességet, ártatlanságot közvetíteni. A Jóisten tartsa meg sokáig eröben, egészségben.
Sajnálatos módon most láttam, Bálint Ágnes már nem tartózkodik az élök sorában. Hát akkor békés nyugodalmat porainak, üdvösséget kedves lelkének.

Tisztelettel,
Tivadar


242.:2009. November 10. 17:08
Név:Roland
Hozzászólás:Köszönöm az Egy egér naplója c. könyvet! Annyira megható
történet, és melette nagyon érdekes is! Kisebb koromban Anyám
olvasta fel nekem, de most elővettem és ujra elolvastam 18
évesen.


243.:2010. February 10. 10:09
Név:Ildikó Wittmann
Hozzászólás:Nagyon sajnálom hogy Bálint Àgnes már nem lehet közöttünk. Az én gyermekkoromat a magyar népmesék mellett az Ö meséi töltötték ki. Ha mazsolát veszek elö a sütéshez mindíg Ö jut eszembe.
Leányaim is ismerik a Futrinka utcát, Mazsolát stb. annak ellenére hogy külföldön élünk.
Nagyon köszönjük a szép gyermekkort!
244.:2010. May 9. 00:37
Név:dr.Vörös Gyula
Hozzászólás:Nagyon szerettem a meséit, és most is élvezettel olvasom a gyermekeimnek. Ma már felnőtt fejjel látom, hogy milyen ügyesen, kifinomult módon nevelnek, jobbítanak írásai. Szomorúan nézem azt az amerikai szemét-áradatot, ami gyermekműsor címen jön a TV-kből. Még szerencse, hogy könyv alakban újra elérhetőek művei.
Zseni volt.
Ajánlom mindezt a \"megélhetési tolerancia-bajnokok\" figyelmébe...


245.:2010. September 15. 17:13
Név:Kinga
Hozzászólás:Szevasztok Panni, Ági!
Csak gratulálni szeretnék, hogy ilyen hamar létrehoztátok ezt a \" csoda házat \". Minden elismerésem a Tietek ezért!
Sajnos nem emlékszem, hogy milyen címen értekeztünk már, de remélem ez az üzenet is eljut Hozzátok!
Sok puszi: Kinga


246.:2010. November 2. 20:49
Név:
Hozzászólás:


247.:2010. November 5. 21:00
Név:
Hozzászólás:http://index.hu/kultur/2010/11/05/lovagga_utottek_mazsola_mamajat/


248.:2010. November 15. 06:23
Név:Bétériné Petrovics Margit
Hozzászólás:Bálint Ágnes

Ő volt
az emberi testben élő
titkos tündér,
meséivel felnőtteket,
gyermekeket elvarázsolt.
Ültünk a tévé előtt,
néztük a Futrinka utca
lakóit:Cicamicát, Tádét,
sorolhatnám tovább.
A mese mindenkié.
Hallom a hangját, itt érzem
a lényét, szeretetét,
tehetségét, emberségét.
Tündér volt, nincs benne kétség.
Tolla volt a tündérpálca,
elment messze, Fényországba.
A lelkeknek mond szép meséket.
Áldás volt földi léte,
legyen őrizve emléke.


Bétériné Petrovics Margit
Vecsés Toldi F. u. 4/a


249.:2010. November 21. 11:25
Név:
Hozzászólás:http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2010/11/21/poros_mar_a_mazsola_es_tade/


250.:2011. February 9. 13:32
Név:boros1124
Hozzászólás:Szerintem a Mazsola és Tádé még messze nem poros. Csak sajnos napjainkban nem becsülik meg a szépet és a jót. A sok japán mese nem gondolom, hogy jobb lenne bárminél. Régi jó magyar mesék kellenének. Sok gyerek szereti a Frakkot és sok más mesét, még Bubó bácsit is.

http://konyv-konyvek.hu/frakk_es_a_foci_balint_agnes


251.:2011. March 7. 11:46
Név:
Hozzászólás:


252.:2011. March 7. 11:48
Név:Karai Andrea
Hozzászólás:Köszönjük az emlékházat! Tegnap jutottunk el a párommal és kislányaimmal. Mi újra gyerekek voltunk egy kicsit, ami jó érzés. Szeretném átadni a gyermekeimnek, amit Tőle kaptam, sz igazi meséket.


253.:2011. June 12. 17:09
Név:
Hozzászólás:http://www.origo.hu/itthon/20110612-elhunyt-szollosy-iren-a-futrinka-utca-cicamicajanak-babosa.html


254.:2011. November 29. 19:19
Név:Vizslatúra
Hozzászólás:Kedves Ágnes és Anna!
Nagy örömmel jöttünk megnézni Frakk, Károly bácsi, Mazsola és a többiek megalkotójának emlékházát.
Nagyon jól éreztük magunkat, és jó volt látni, hogy ennyire gondját viselitek anyukátok emlékét. Így nemcsak múltja, jelene, hanem jövője is lesz a mesék e csodálatos formájának.
Köszönjük a szíves vendéglátást.
Vizslatúra
www.vizslatura.hu
http://www.facebook.com/factor2010#!/vizslatura.hu
255.:2011. December 27. 15:10
Név:Marosszéki Mária
Hozzászólás:Én nagyon szeretem Bálint Ágnest.


256.:2012. February 6. 15:25
Név:Koblenczné, Böbe
Hozzászólás:Kedveskéim!

Csak másfél éve vagyok vecsési. Amikor meghallottam, hogy
van itt egy Bálint Ágnes emlékház, rögtön ellátogattam a
családommal. Szívmelengető érzés volt és persze végig
nosztalgiáztunk. A 17 éves lányom is. Ő is tovább fogja adni
majd ezeket a meséket az ő gyerekeinek, ahogyan én tettem.
Ennél nagyobb dolog nem is történhet egy családban talán. Az
biztos, hogy én kötelező olvasmánnyá nyílvánítanék több
mesét, de nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is.
Úgy érzem, én is nagyon sokat tanultam belőlük.Szívesen
vállalnék önkéntes munkát is az emlékhzban, ha segítségre
van szükség, kérem írjanak. Szeretettel:Böbe /baba/:)


258.:2013. January 17. 12:46
Név:Dr. Vlasits Miklósné alias Radó
Hozzászólás:Ha kicsit későbben is, de meghatottan és büszkén írok a vendégkönyvbe, hiszen az általam mindig zseninek tartott gimnáziumi padtársam és barátnőm (Bálint Ágnes Anna lánya) révén lehettem a Szeleburdi család egyik \"főszereplője\".Örülök annak, hogy a mi gimnáziumi éveink derűje, vidámsága, poénjaink tömkelege kicsit átfogalmazva, más megvilágításban, de megörökítésre kerültek.
Ezek az emlékek most új értelmet nyernek azzal, hogy imádott unokánk a düsseldorfi Magyar iskolában - ahol most olvassák majd a Szeleburdi családot - elbüszkélkedhet nagymamájával, akit Radó néven (lánykori vezetéknevem) a szeretve tisztelt Ági néni megörökített az ifjúsági irodalom e gyöngyszemében. (Félreértések elkerülése végett, tudatom, hogy a könyvben az írói fantázia fiúként szerepeltet).
Bálint Ágnes emlékét méltóképp őrzi a lányai által féltő gonddal berendezett, önerőből fenntartott, munkásságát részletesen, alaposan, ízlésesen bemutató egykori kedvelt háza.259.:2014. November 28. 10:28
Név:Horváth István
Hozzászólás:A lányaím kérésére megcsináltuk othon a kedvenc meséljük házát és a
mese hősőket. Nagyon-nagyon megöröltek neki https://
www.youtube.com/watch?v=85kY-Q0R8yU


260.:2014. November 28. 10:30
Név:Horváth István
Hozzászólás:A lányaím kérésére megcsináltuk othon a kedvenc meséljük házát és a
mese hősőket. Nagyon-nagyon megöröltek neki https://
www.youtube.com/watch?v=85kY-Q0R8yU


261.:2015. December 19. 01:25
Név:Barbi
Hozzászólás:Köszönjük a király meséket!!! :)


262.:2016. February 29. 11:17
Név:Szabó Sándor
Hozzászólás:R.I.P.


263.:2017. February 6. 18:27
Név:Majoros Péter
Hozzászólás:Kiskoromban nagymamámat Manócskának kereszteltük, és a
családi legendáriumba is így került be (meg Mancsó,
Manóka), a mai napig így beszélünk róla. <3