Látogasd meg Bálint Ágnes honlapját!  

Történetem Bálint Ágnesről

EMLÉKHÁZ HELYSZÍNBÉRLÉS ALAPÍTVÁNY
RENDEZVÉNYEK CSOPORTOK TÁMOGATÁS

HÍREK

Nyitva tartás 

Legközelebb 2019. december 1-én vagyunk nyitva. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

XVIII. Káposztafeszt

2019. szeptember 21-22-én kerül megrendezésre a Káposztafesztivál, amikor az Emlékház is - 10.00 és 18.00 óra között - nyitva tart.

Programjaink

Szombat 11.00
VIOLIN KIRÁLY ÉS HANGA KIRÁLYKISASSZONY
Joós Tamás – interaktív zenei játék Pentatóniáról, a hangok országáról...

Szombat 15.00
PINOKKIÓ
Cseppszínház - mese musical
Főszereplő a kedves kis fabábú, aki csoda folytán eleven kisfiúvá változik...

Vasárnap 11.00
A SÓ
Ládafia bábszínház – bábjáték
Bergengócia királya a születésnapján megkérdezi három lányát, hogy mennyire szeretik őt. A legkisebb lány válasza nagyon rosszul esik neki…

Vasárnap 15.00
HAMUPIPŐKE
Ametist bábszínház – Zenés marionett játék
„Ó, bárcsak én is elmehetnék a bálba!” – sóhajtott szegény, rongyos kis Hamupipőke. És a csoda megtörténik…

 

Hasznos tudnivalók

Csak szombaton kézműveskedés is lesz!
Bálint Ágnes szülőhelyén, az adonyi Duna parton gyűjtött kavicsokra festett Frakk, Vízipók, stb. figuráiról ismert Császár Bea ismét eljön hozzánk! 
Az érdeklődő gyerekek az ő útmutatásával rajzolhatnak, festegethetnek, ki papírra, ki kavicsra.

A Fesztivál ideje alatt a kert, és az ott megrendezésre kerülő programok ingyen látogathatók. Az Emlékházba a belépés felnőtteknek 400,- Ft, gyermekeknek 350,- Ft.
A kerti kisvasúton (kizárólag gyermekeknek!) egy menet (4 kör) 100 Ft.

Az Emlékház és a Káposztafeszt helyszíne között  folyamatosan közlekedik a „kisvonat” az Epres melletti játszótérről indulva 10 és 17 óra között. (Az Emlékháztól kb. 17.30 órakor indul vissza.)


Mindenkit szerettel várunk!

Szent-Iván Est
2019. június 22. este 9 óra

Szombat este ismét felgyulladnak a lampionok fényei, és énekszó mellett indul a menet az Emlékházhoz, ahol tűzugrás, mesemondás (Varsa Mátyás), ének-táncos forgatag (Pavella Krisztina) tartja  ébren a látogatókat. Az este gyógynövény füstöléssel (amit a  hagyományok szerint a hosszú egészségért kell a lángok fölé  tartani) és tűzugrással zárul.
A már leégett tüzet a bátrabb felnőttek egyedül is átugorhatják, míg a gyerekek szüleik segítségével tehetik próbára ügyességüket.

  

Gyülekező a menethez:  este 9 órakor az Erzsébet téren (iskola előtt).
Akinek még nincs saját lámpása, befőttes üvegből, papírból is könnyen készíthet! Korlátozott számban a felvonulás idejére elemmel működő, világító lampionokat tudunk kölcsön adni, amit kérünk az Emlékházba érkezéskor leadni.
A gyógynövény füstöléshez a helyszínen citromfüvet biztosítunk.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

VII. Bálint Ágnes Mesefesztivál (2019. 05. 18-19.) 

Május harmadik hétvégéjén, immár VII. alkalommal kerül megrendezésre a Mesefesztivál. Ennek kapcsán, szombaton és vasárnap10.00 és 18.00 óra között kicsik és nagyok, a lelkes érdeklődők, játszani és kikapcsolódásra vágyók előtt ismét feltárul az Emlékház kapuja.

"Terasz" színpadunk mindkét nap délelőtt, és délutánján előadások helyszínéül szolgál, melyeket egy fedett nézőtér védelméből tekinthetnek meg az érdeklődők.
Kincskeresők figyelem! Hagyományainkhoz híven szombaton az óvodások, vasárnap az alsó tagozatos iskolások mutathatják meg rátermettségüket. A részvétel egyéni, ezért kérjük a szülőket és testvéreket, hogy sem szóban, sem a gyakorlatban ne segítsék a kicsiket, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indulhasson! Gyülekező mindig 13.55-kor a fa körhintánál.
A gyerekek számára minden órában (kivéve az előadások alatt) elindítjuk a kerti kisvasútat.
A nézőtér melletti sátrakban idén is találkozhatnak a Kispatak Cukrászda hűsítő fagylaltjaival és süteményeivel, ezen kívül lehetőség nyílik Bálint Ágnes meséivel kapcsolatos könyvek, plüssök, hangoskönyvek, DVD-k, diafilmek és játékkártya vásárlására is.  
Szombaton kézműveskedés is lesz, még hozzá nem is akármilyen! Császár Bea, akit facebook oldalunk látogatói már jól ismernek Bálint Ágnes szülőhelyén, az adonyi Duna parton gyűjtött kavicsokra festett Frakk, Vízipók, stb. figuráiról, itt lesz nálunk. Az érdeklődő gyerekek az ő útmutatásával rajzolhatnak, festegethetnek, ki papírra, ki kavicsra.

A Fesztivál ideje alatt a kert, és az ott megrendezésre kerülő programok ingyen látogathatók, az Emlékházba a belépés felnőtteknek 400,- Ft, gyermekeknek 350,- Ft. A kerti kisvasúton (kizárólag gyermekeknek!) egy menet (4 kör) 100 Ft.

Program

Május 18.: 11.00 - Tündérmanó
  Napraforgó Meseszínház
  14.00 - Kincskeresés óvodásoknak*
  15.00 - Mazsola és Tádé
  Fabula Bábszínház
  egész nap - kézműveskedés
   
Május 19.: 11.00 - Ebengubák
  Kalap Jakab
  14.00 - Kincskeresés alsósoknak*
  15.00 - A kis hableány
  Fogi Színház

*Az egyenlő feltételek biztosítása érdekében a kincskeresésen mindenki egyénileg vesz részt. Kérjük a szülőket, testvéreket, hogy ne segítsenek a kicsiknek.

Elődások

Tündérmanó (Napraforgó Meseszínház)
Tündérország nagyhatalmú ura férjhez akarja adni gyönyörű lányát Aragónia királyához, de a csintalan hercegnő elszökik a palotából.
A tündérek ősi ellensége Mirtil, a boszorkány manóvá változtatja a gyönyörű tündérkisasszonyt, aki így járja tovább a vidéket, s a gyerekek segítségével megismeri a manók világát. Találkozik a jóképű királyfival is, aki eltűnt tündérmenyasszonyát kereste de Mirtil őt is átváltoztatta manóvá.

Mazsola és Tádé (Fabula bábszínház)
Bálint Ágnes kedves meséje Mazsoláról, a pöttöm kismalacról, fogadott testvéréről Tádéról, a kis tengerimalacról, és pótpapájukról, Manócskáról.

Ebengubák (Kalap Jakab)
Kalap Jakab BÁBKONCERTJE a folk-világzene sokszínűségét ötvözi a magyar hagyományokkal, kialakítva ezzel sajátos egyedi stílusát, mely nagy sikert arat a gyermekek és szüleik körében. Magával ragadó előadásmódját átszövi az állandóan jelen lévő zenei és színpadi humor, mely egyúttal könnyen emészthetővé teszi a népzenei elemekre épülő produkciót.

A kis hableány (Fogi színháza)
Andersen gyönyörű történetét biztosan sokan ismerik már filmekből, de a víz alatti világot, valamint Ariel és a herceg történetét talán most láthatjátok először zenés színpadon. 
Ariel, a kis hableány apja, Triton király víz alatti birodalmában él, de minden gondolatával az emberek közé vágyódik.

Az Emlékház és a Vecsés központjában található Kulturális Központ (ahol a részvétel ingyenes) között egy "kisvonat", valamint egy busz szállítja az utasokat.

 

Bálint Ágnes Vándorkiállítás 

Országosan az alábbi időszakokban és helyeken látogatható a kiállítás:

2019. 03. 22. – 04. 12. Balassi Bálint Megyei Könyvtár
(3100 Salgótarján, Kassai sor 2.)

2019. 04. 16. – 05. 02. Felsőtárkányi Közművelődési Intézmény
(3324 Felsőtárkány, Fő út 350.)

2019. 05. 06 - 25. Felsőzsolcai Közművelődési Intézmény és Városi Könyvtár
(Felsőzsolca, Szent I. u. 2.)

2019. 05. 27. – 06. 27. Városi Könyvtár és Információs Központ
(5350 Tiszafüred, Petőfi út 15.)

Ismeretlen Emlékház-látogató

"Bálint Ágnes az volt a mesében, ami a Beatles a zenében!"

Arany Kókusz díj

Még nem rég óta működött az Emlékház, amikor is elnyert egy játékos díjat: a sikermarketing.hu weboldal kedves ötlete alapján a virtuális Arany Kókusz díjban részesültünk.

Ahogy az indoklásban írták: „Az egyik Mazsola könyv hátuljában találtunk rá a hirdetésre, miszerint Vecsésen létezik egy Bálint Ágnes Emlékház, az írónő egykori háza. Elmentünk, megnéztük, fantasztikus élmény volt. A házat az örökösök, lányai és unokája vezetik, pontosan olyan jókedvvel és a gyerekek iránti szeretettel, mint ami Bálint Ágnes könyveiből érződik. Nem kis vállalkozás manapság múzeumot üzemeltetni – ők pedig nagyon jól csinálják.”

 

Készítette: NETSZAMURÁJ Kft.  

bezar
bezar


 
page0

page0
page1

close
page2

close
page3

close
page4

close
page5

close
page6

close
page7

close