Látogasd meg Bálint Ágnes honlapját!  

Történetem Bálint Ágnesről

EMLÉKHÁZ HELYSZÍNBÉRLÉS ALAPÍTVÁNY
RENDEZVÉNYEK CSOPORTOK TÁMOGATÁS

HÍREK

Nyitvatartás 

A 2019-es év első nyitvatartási napja március 3-ára esik. Mindenkit szeretettel várunk!

XVIII. Káposztafeszt

2018. szeptember 22-23-án kerül megrendezésre a Káposztafesztivál, amikor az Emlékház is - 10.00 és 18.00 óra között - nyitva tart.

Programjaink

Szombat: 11.00 - Csodálatos állatok
  Bóbita együttes
  15.00 - Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese
  Görömbő Kompánia
   
Vasárnap: 11.00 - Pipacs méhecske
  Kisspista Színház

A Fesztivál alatt a kert és az előadások ingyen látogathatók.
Díj (350 Ft, 400 Ft) kizárólag a ház megtekintésekor és a kerti vasút használatakor (100 Ft) fizetendő.

 

Szent-Iván Est
2018. június 23. este 9 óra

Szombat este ismét felgyulladnak a lampionok fényei, és énekszó mellett indul a menet az Emlékházhoz, ahol érkezés után egy látványos előadássaltovább "tüzeljük" a hangulatot, majd mesemondás (Varsa Mátyás) és ének-táncos forgatag (Pavella Krisztina) váltakozása tartja ébren a látogatókat. Végezetül a tűzugrás következik, melyet még a gyógynövény füstölés előz meg, amit a  hagyományok szerint a hosszú egészségért kell a lángok fölé  tartani.
A már leégett tüzet a bátrabb felnőttek egyedül is átugorhatják, míg a gyerekek szüleik segítségével tehetik próbára ügyességüket.

  

Gyülekező a menethez:  este 9 órakor az Erzsébet téren (iskola előtt).
Akinek még nincs saját lámpása, befőttes üvegből, papírból is könnyen készíthet! Korlátozott számban a felvonulás idejére elemmel működő, világító lampionokat tudunk kölcsön adni, amit kérünk az Emlékházba érkezéskor leadni.
A gyógynövény füstöléshez a helyszínen citromfüvet biztosítunk.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

VI. Bálint Ágnes Mesefesztivál 

Május utolsó hétvégéjén, immár VI. alkalommal kerül megrendezésre a Mesefesztivál. Ennek kapcsán, szombaton és vasárnap 10.00 és 18.00 óra között kicsik és nagyok, a lelkes érdeklődők, játszani és kikapcsolódásra vágyók előtt ismét feltárul az Emlékház kapuja.

"Terasz" színpadunk mindkét nap délelőtt, és délutánján előadások helyszínéül szolgál, melyeket egy fedett nézőtér védelméből tekinthetnek meg az érdeklődők.
Kincskeresők figyelem! Hagyományainkhoz híven szombaton az óvodások, vasárnap az alsó tagozatos iskolások mutathatják meg rátermettségüket. A részvétel egyéni, ezért kérjük a szülőket és testvéreket, hogy sem szóban, sem a gyakorlatban ne segítsék a kicsiket, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indulhasson! Gyülekező mindig 13.50-kor a fa körhintánál.
A gyerekek számára minden órában (kivéve az előadások alatt) elindítjuk a kerti kisvasútat.
A nézőtér melletti sátrakban idén is találkozhatnak a Kispatak Cukrászda hűsítő fagylaltjaival és süteményeivel, ezen kívül lehetőség nyílik Bálint Ágnes meséivel kapcsolatos könyvek, plüssök, hangoskönyvek, DVD-k, diafilmek és játékkártya vásárlására is.  

A Fesztivál ideje alatt a kert, és az ott megrendezésre kerülő programok ingyen látogathatók, az Emlékházba a belépés felnőtteknek 400,- Ft, gyermekeknek 350,- Ft. A kerti kisvasúton egy menet (4 kör) kizárólag gyermekeknek 100 Ft.

Program

Május 26.: 11.00 - Vitéz László
  Bartha Tóni Bábszínháza
  14.00 - Kincskeresés óvodásoknak*
  15.00 - Csocsó Bohóc
   
Május 27.: 11.00 - Hamupipőke
  Tihanyi Vándorszínpad
  14.00 - Kincskeresés alsósoknak*
  15.00 - Csalavári Csalavér
  Görbetükör Színház

*Az egyenlő feltételek biztosítása érdekében a kincskeresésen mindenki egyénileg vesz részt. Kérjük a szülőket, testvéreket, hogy ne segítsenek a kicsiknek.

A Mesefesztiválon a részvétel ingyenes. Az Emlékház és a Vecsés központjában található Kulturális Központ között egy "kisvonat", valamint egy retro Mercedes busz szállítja az utasokat.

 

Ismeretlen Emlékház-látogató

"Bálint Ágnes az volt a mesében, ami a Beatles a zenében!"

Arany Kókusz díj

Még nem rég óta működött az Emlékház, amikor is elnyert egy játékos díjat: a sikermarketing.hu weboldal kedves ötlete alapján a virtuális Arany Kókusz díjban részesültünk.

Ahogy az indoklásban írták: „Az egyik Mazsola könyv hátuljában találtunk rá a hirdetésre, miszerint Vecsésen létezik egy Bálint Ágnes Emlékház, az írónő egykori háza. Elmentünk, megnéztük, fantasztikus élmény volt. A házat az örökösök, lányai és unokája vezetik, pontosan olyan jókedvvel és a gyerekek iránti szeretettel, mint ami Bálint Ágnes könyveiből érződik. Nem kis vállalkozás manapság múzeumot üzemeltetni – ők pedig nagyon jól csinálják.”

 

Készítette: NETSZAMURÁJ Kft.  

bezar
bezar


 
page0

page0
page1

close
page2

close
page3

close
page4

close
page5

close
page6

close
page7

close