Látogasd meg Bálint Ágnes honlapját!  

Történetem Bálint Ágnesről

EMLÉKHÁZ HELYSZÍNBÉRLÉS ALAPÍTVÁNY
RENDEZVÉNYEK CSOPORTOK TÁMOGATÁS

Emlékház

 

A mesebeli hangulatot idéző régi ház földszinti szobái Bálint Ágnes életét mutatják be, eredeti bútoraival, képeivel, jellegzetes tárgyaival, a gyermekként írt első meséktől a több évtizedes televíziós szerkesztő-dramaturg munkájáig. Itt van például elválaszthatatlan írógépe, amit az első kiadott meseregénye honoráriumából vett, valamint írásai, rajzai és könyvei hosszú pályafutása különböző időszakaiból. 

Kis kultúrtörténeti utazásra is hívjuk a látogatókat: a konyha régi bútorai és használati tárgyai között a gyerekek rácsodálkozhatnak arra, hogy déd- és nagyszüleik gyermekkorához képest ma már milyen kényelmes életünk van. 

Az emeleti játékszobában az egyik lánya által gyűjtött régi játékokból nyílt kiállítás. 

Néhány nagyobb régi játékot, régi szerszámot, egyéb érdekességet Kamrakiállításunk keretében egy különálló kis kamrában tudunk bemutatni. 

A gyerekeket azonban nem csak kiállításokkal várja az emlékház. Jó időben a kis örökmozgókat a kertbe hívják a játékok: kézzel hajtható kis fa körhinta, gumiasztal, mini Futrinka utca tökházzal és köcsögházzal, ügyességi játékok. 

A gyerekek számára van a kertben egy mini kerti vasút. Bálint Ágnes egyik meseregénye nyomán „Tündér a vonaton” vasútnak neveztük. Ez megfelelő számú jelentkező esetén is csak akkor tud indulni, ha nem áll esőre az idő, és főleg ha a „masinisztája” éppen kéznél van, mert a munkája nem köti máshová. Fesztiválok idején jár a pici vonat, de szülinapok, rendezvények idején a funkció nem automatikus - pontos egyeztetést igényel. 

(A kertben szeretnénk Bálint Ágnes meséi alapján még további játékokat létrehozni - lehetőségeinkhez mérten időről időre gazdagodunk és szépülünk.)

 

 

Készítette: NETSZAMURÁJ Kft.  

bezar
bezar


 
page0

page0
page1

close
page2

close
page3

close
page4

close
page5

close
page6

close
page7

close